Roda Boys/Bommelerwaard 1

1 - 2

Mannen, 1, 2e klasse F

16 december 2017 14:15

N.I.V.O.-Sparta sluit de eerste seizoenshelft af op de tweede plaats in de Tweede Klasse F. Op bezoek bij streekgenoot Roda Boys won de ploeg van Theo de Boon met 1-2. Goudhaantje was Willem Looijen die beide Bommelse treffers voor zijn rekening nam.

In de eerste helft was het beste spel voor de thuisploeg, de beste kansen waren echter voor N.I.V.O.-Sparta. Zo waren Frenk Schaap en Willem Looijen in de eerste helft al dichtbij de openingstreffer. Daar tegenover stond nog een kans voor Roda Boys voor Martijn de Wildt. Waar de middenvelder de thuisploeg nog niet op voorsprong zette was het ruim tien minuten later Jordi de Wit die tegen zijn oude ploegmakkers wel scoorde. De aanvaller was in de eerste helft een continue plaag voor de N.I.V.O.-defensie en bekroonde dat met de openingstreffer.

Lang zou de openingstreffer van De Wit echter niet als enige goal op het bord staan. Het was Willem Looijen die vlak voor rust de gelijkmaker aantekende. De topscorer van de Tweede Klasse F kopte knap raak uit een corner van Roel de Kruijk. Daarmee gingen beide ploegen rusten met een 1-1 stand. Daar konden zoals eerder gezegd beide clubs tevreden mee zijn. Roda Boys had het betere spel maar N.I.V.O.-Sparta had immers de beste kansen maar moest het tactisch anders neerzetten.

Laat de tactiek maar aan trainer Theo de Boon over. In de rust bleef Slob achter in de kleedkamer, Ruane kwam in de ploeg. Achterin werd er compacter gespeeld terwijl de backs hoger werden gepositioneerd. Hiermee kreeg N.I.V.O.-Sparta  meer controle over de wedstrijd en konden buitenspelers De Wit en Loef eigenlijk niet meer gevaarlijk worden.

N.I.V.O.-Sparta had in de tweede helft de controle en de beste kansen. Lang leek het echter alsnog op 1-1 te eindigen. Daar was niet gerekend op Willem Looijen. De Bommelse aanvalsleider scoorde opnieuw uit een corner en bevestigde daarmee maar weer eens opnieuw aan wat voor sterke serie N.I.V.O.-Sparta bezig is.

Winst dus tegen streekgenoot Roda Boys. Drie punten mee terug naar Zaltbommel. Door de overwinning pakt N.I.V.O.-Sparta de tweede plaats over van Roda Boys in de Tweede Klasse F. In de tweede seizoenshelft kan de jacht op koploper Almerk (4 punten voorsprong) worden geopend.

Natuurlijk was ook Marco Oomen aanwezig, zijn fotoverslag is HIER te vinden.  Soccerreporter maakte een wedstrijdverslag op video.