3 - 0

Woudrichem 1

Mannen, 1, 2e klasse F

27 januari 2018 14:30

N.I.V.O.-Sparta is 2018 begonnen met een klinkende overwinning. In Zaltbommel werd vv Woudrichem met 3-0 aan de kant gezet. Door de zege nestelt N.I.V.O.-Sparta zich vaster op de tweede plaats in de Tweede Klasse F.

Het was voor trainer Theo de Boon even puzzelen. Marvin Westerduin bleek niet fit genoeg om te spelen, hierdoor werd er een plekje ingeruimd voor Levi Slob. Het deerde N.I.V.O.-Sparta niet. De thuisploeg trok al snel het initiatief naar zich toe. Na een klein kwartier spelen stond het ook al 1-0. Op aangeven van Looijen vond De Kruijk nog de keeper als  tegenstand. In de rebound was het Frenk Schaap die alsnog de score kon openen.

Na een half uur spelen kwam N.I.V.O.-Sparta bijna op 2-0. Willem Looijen schoot net naast. Niet veel later viel opnieuw een tweede goal. Mohammed Nikbakht kon op aangeven van Looijen de bal in het doel schuiven. N.I.V.O.-Sparta en Woudrichem gingen daarmee rusten met een 2-0 stand. Die voorsprong van de thuisploeg was verdiend. Woudrichem creëerde in de eerste helft namelijk geen enkele echte kans.

Na rust was het spelbeeld meer in balans. De voorsprong kwam niet in gevaar. Het gaf trainer Theo de Boon de kans om topscorer Looijen na 65 minuten spelen te wisselen. Ook zonder Looijen kwam N.I.V.O.-Sparta tot scoren. Al kwam de ploeg eerder goed weg. Kansen van Woudrichem eindigde op de paal en lat. Een prachtige assist over links van Mo Nikbakht leverde na 70 minuten spelen alsnog de 3-0 op. De bal werd hard op de slof genomen door invaller Roorda. Ook na de 3-0 bleef N.I.V.O.-Sparta voetballen. De Kruijk was nog het meest dichtbij. De bal van de middenvelder ging maar net over.

In de Tweede Klasse F werd een volledig speelronde afgewerkt. Koploper Almkerk won op bezoek bij Papendrecht met 0-1. Roda Boys kwam niet voorbij Wilhelmina ’26 (1-1). Almkerk blijft koploper met 31 punten, N.I.V.O.-Sparta staat tweede met vier punten minder. Roda Boys staat derde met 24 punten.