4 - 1

Nivo Sparta 1

Mannen, 1, 2e klasse F

3 februari 2018 15:00

Het moest er een keer van komen en vandaag werd de angst ook waarheid. De imponerende opmars van N.I.V.O.-Sparta in de Tweede klasse F werd een halt aangezegd. Op bezoek bij Pelikaan werd met 4-1 verloren.

Het was voor trainer Theo de Boon wel even puzzelen. Marvin Westerduin, Maikel van Opijnen en Jasper de Wit waren vanwege blessures vandaag niet inzetbaar. Tel daar ook nog eens de lang geblesseerde Bart Goesten bij op en er volgt een piepjonge bank. Onze talenten Boris Pijlman, Sten Pijlman, Rob Goesten en Merlijn Bax vormden vandaag de bank.

Al na tien minuten was er een grote kans voor de thuisploeg. De bal werd onschadelijk gemaakt door doelman Ruud de Groot. Niet veel later liet ook N.I.V.O.-Sparta zich niet onbetuigd. Een voorzet van Fabrice de Jonge werd door Willem Looijen maar net naast geschoten. Er volgden over en weer grote kansen. Een doelpunt had aan beide kanten kunnen vallen. De Groot pareerde een kopbal, terwijl ook Roorda en De Kruijk namens N.I.V.O.-Sparta dichtbij de openingstreffer waren. Helaas was het vlak voor rust niet N.I.V.O.-Sparta maar Pelikaan die tot scoren kwam. Een geplaatst schot op rand zestien was De Groot te machtig.

Vlak na rust kwam N.I.V.O.-Sparta goed uit de startblokken. Jongeling Jente Roorda had de kans op de openingstreffer. De aanvaller dook op voor de keeper van Pelikaan, werd overduidelijk vastgehouden maar besloot te schieten. Het schot ging over. Vervolgens was ook Beekveld dichtbij de gelijkmaker. Opnieuw zat het niet mee. Na een uur spelen brak Mo Nikbakht door. De aanvaller was doorgebroken en werd op de rand zestien neergehaald. Pelikaan kwam goed weg met slechts een gele kaart. De vrije trap die volgde werd door Frenk Schaap vakkundig binnengeschoten. Het was weer gelijk.

Heel even dacht het Bommelse publiek dat naar Pelikaan was afgereisd op een kantelmoment in de wedstrijd. Die droom werd echter al snel ruw verstoord. Kortsluiting bij David Ruane leverde een opvallende handsbal op en een strafschop. De vraag was wel of dit binnen of buiten de zestien was. Pelikaan wist in ieder geval wel raad met dat buitenkansje en kwam op voorsprong. Vervolgens ging N.I.V.O.-Sparta wat meer risico nemen en dat leverde in de resterende 20 minuten nog 2 tegentreffers op waarbij het laatste doelpunt via een snelle counter goed werd uitgespeeld. Een lichtpuntje waren de speelminuten voor Sten Pijlman en Merlijn Bax.

Elders op de velden won Almkerk met 2-1 van Tricht. Hierdoor is de achterstand van nummer 2, N.I.V.O.-Sparta, op koploper Almkerk opgelopen tot 7 punten. Nummer drie Roda Boys kwam vandaag vanwege een afgelasting niet in actie. Pelikaan klom naar de vierde plaats. Nu eerst carnaval en een inhaalronde waarbij N.I.V.O.-Sparta op 17 februari Streefkerk thuis treft voor een vriendschappelijk duel. N.I.V.O.-Sparta speelt voor de competitie weer op 24 februari. Tricht is dan de tegenstander.