Mannen, 1, 2e klasse F

24 februari 2018 14:30

Scheidsrechter

E.D.E. van Yren

N.I.V.O.-Sparta had vandaag geen kind aan vv Tricht. De ploeg van Theo de Boon won op Sportpark De Watertoren met maar liefst 9-0. Grote man? Willem Looijen maakte er vandaag vijf maar wat vooral opviel was de teamprestatie. Het spel wordt elke week beter en hopelijk zal dat aan het einde van de rit ook de doorslag gaan geven.

Al in de eerste helft kreeg N.I.V.O.-Sparta het heft in handen. Voetballend gezien was N.I.V.O.-Sparta heer en meester. Het kreeg ook al een aantal kansen maar het vizier was op dat moment nog niet op scherp. Zo waren er een aantal kleine kansjes voor Willem Looijen. Na een klein half uur spelen werd de ban gebroken. Uit een corner kopte Frenk Schaap knap raak. Voor doelman Nicky Janssen van Tricht was er niets aan te doen. Nadat een doelpunt van De Kruijk nog vanwege vermeend buitenspel werd afgekeurd was het niet veel later alsnog tijd voor de 2-0. Het was Willem Looijen die scoorde en daarmee de ruststand op 'slechts' 2-0 bepaalde.

Vlak na rust ging het snel. In korte tijd liep N.I.V.O.-Sparta uit naar een 4-0 voorsprong door goals van De Kruijk en Looijen. Ook na de riante voorsprong vlak na rust was N.I.V.O-Sparta nog niet klaar. Mogelijk kwam dat ook wel door de doldrieste tackle van Kevin van de Bergh op Frenk Schaap. Van de Bergh kreeg terecht rood en met een man meer liep N.I.V.O.-Sparta steeds verder weg van de gasten uit Tricht.

Een schot van uitblinker Beekveld spatte nog uiteen op de lat maar in de rebound was het Willem Looijen die van dichtbij zijn derde goal van de middag aantekende. N.I.V.O.-Sparta had daarmee een 5-0 voorsprong te pakken. In de tussentijd had trainer Theo de Boon al Merlijn Bakx, Levi Slob en Jente Roorda in de ploeg gebracht om ook hen de nodige speeltijd te gunnen. Het was dan ook mooi om te zien dat uitgerekend jeugdspeler Bakx verantwoordelijk was voor de assist op de 6-0. Het laat eens te meer zien dat er een aantal talentvolle spelers aan zitten te komen.

Ook bij 6-0 was het in Zaltbommel nog niet gedaan. Looijen tekende nog voor de 7-0 terwijl De Kruijk met een benutte strafschop de 8-0 scoorde. Uiteindelijk was het slotakkoord voor Jente Roorda die met een bekeken balletje de 9-0 eindstand op het bord zette. Zonder enige blessuretijd werd na exact 90 minuten gefloten voor het laatste fluitsignaal.

De overige uitslagen waren N.I.V.O.-Sparta gunstig gestemd. De concurrenten in de tweede periode, Wilhelmina ‘26 en Almkerk, morsten punten. Wilhelmina ‘26 verloor op eigen veld van middenmoter Papendrecht (1-2) terwijl Almkerk niet voorbij hekkensluiter SVW (1-1) kwam. Voor SWV was het pas het derde punt van het seizoen. In de tweede periode gaat N.I.V.O.-Sparta nu aan kop. In de reguliere competitie is het verschil tussen runner up N.I.V.O.-Sparta en koploper Almkerk vijf punten.

Volgende week speelt N.I.V.O.-Sparta  in en tegen Papendrecht. Bij algehele afgelasting zal N.I.V.O.-Sparta thuis een schaduwwedstrijd spelen tegen LRC Leerdam.