2 - 2

Nivo Sparta 1

Mannen, 1, 2e klasse F

10 maart 2018 14:30

N.I.V.O.-Sparta heeft in de strijd om een topnotering in de Tweede Klasse F dure punten verspeeld in Gorinchem. Tegen hekkensluiter SVW werd het 2-2. Eerder dit seizoen won N.I.V.O.-Sparta op het eigen sportpark nog met 7-2.

Vooraf was N.I.V.O.-Sparta al gewaarschuwd. SVW heeft het na de trainerswissel weer op de rit. Zo werd er door de hekkensluiter twee weken geleden verdienstelijk gelijk gespeeld tegen koploper Almkerk. Van onderschatting mocht dan ook geen sprake zijn. Toch was het na vier minuten spelen SVW dat op voorsprong kwam. Het was Melkert die optimaal profiteerde van miscommunicatie in de Bommelse defensie.

Na de vroege 1-0 van SVW kregen beide teams de kans om de tussenstand te veranderen. N.I.V.O.-Sparta, waarbij talent Boris Pijlman de zieke Beekveld in de basis verving, kreeg al snel een uitstekende mogelijkheid via Nikbakht. Aan de andere kant was doelman Ruud de Groot een sta in de weg voor SVW. Na 24 minuten spelen was het David Ruane die met een uitstekende voorzet Willem Looijen in staat stelde de gelijkmaker aan te tekenen. Het was al weer zijn negentiende goal van het seizoen.

N.I.V.O.-Sparta pakte na de gelijkmaker iets meer het initiatief maar moest ook waken voor de snelle omschakeling van SVW. Het leverde gele kaarten op voor Ruijsch en Schaap. Ook Libretto van SVW kreeg vlak voor rust geel. Een rode kaart na een charge van twee benen vooruit op Mo Nikbakht had hier ook zeker niet misstaan. Zodoende gingen beide teams rusten met een 1-1 stand en met een gelijk aantal spelers nog op het veld.

Kenny Lagendijk maakte vlak na rust bijna de tweede. Een vrije trap werd door doelman Ruud de Groot fraai uit de kruising getikt. Gelukkig duurde het niet lang voordat N.I.V.O.-Sparta op voorsprong kwam. Het was Maikel van Opijnen die scoorde. De ontlading was groot aan Bommelse zijde. De verwachting aan de zijlijn was dat SVW deze klap niet te boven zou komen. Niets bleek minder waar. Ruud de Groot kreeg het drukker en via opnieuw Melkert kwam SVW na een uur spelen op gelijke hoogte (2-2). Een vergelijkbaar doelpunt als de 1-0 waarbij miscommunicatie de Bommelse defensie ten deel viel.

Met nog 25 minuten te spelen ging N.I.V.O.-Sparta op zoek naar een nieuwe voorsprong. Het had in die fase de controle en SVW kwam er eigenlijk niet meer aan te pas. De eerder geboden energie brak SVW op. Het resulteerde aan de ene kant in een aantal grote kansen voor N.I.V.O.-Sparta (Nikbahkt, De Wit en Bax) en aan de andere kant in de nodige pijntjes van SVW. Veelvuldig lag er een speler van SVW op de grond wat het tempo van het duel niet ten goede kwam en dus ook N.I.V.O.-Sparta niet. Het leverde her en der wat irritatie op, omdat niet altijd even duidelijk was wat SVW mankeerde.

De eerste helft was in evenwicht met een gevaarlijker SVW. Na rust was N.I.V.O.-Sparta sterker maar pakte SVW door slimmigheidjes toch een punt. N.I.V.O.-Sparta verliest daarmee dure punten. Zeker toen na afloop bleek dat de concurrenten in de tweede periode, Almkerk en Wilhelmina ’26 puntverlies hadden geleden. Almkerk kwam niet voorbij Heukelum (2-2) terwijl Wilhelmina ’26 in de slotfase een 2-0 voorsprong uit handen gaf tegen Tricht (2-3). Door de resultaten blijft N.I.V.O.-Sparta nog wel koploper maar hebben Pelikaan en Heukelum niet alleen minder wedstrijden maar ook minder puntverlies geleden.

In de reguliere competitie staat N.I.V.O.-Sparta nog altijd tweede met vijf punten achterstand op koploper Almkerk. Roda Boys profiteerde echter van het puntverlies en is N.I.V.O.-Sparta tot 1 punt genaderd en heeft het nog een wedstrijd in te halen. Volgende week zaterdag komt nummer vijf Wilhelmina ’26 op bezoek in Zaltbommel. Aanvang 14.30 uur. Aanstaande dinsdag wacht echter eerst nog een thuisduel tegen De Alblas in het kader van de EM Cup.