Mannen, 1, 2e klasse F

17 maart 2018 14:30

Scheidsrechter

M. van de Luitgaarden

N.I.V.O.-Sparta zette vanmiddag op een ijskoud Sportpark De Watertoren subtopper Wilhelmina ’26 relatief eenvoudig aan de kant. De ploeg van Theo de Boon won vandaag met 4-0 maar die score had nog heel wat hoger kunnen uitvallen bij wat extra scherpte aan het einde van de wedstrijd.

Al binnen 10 minuten was het geen echte wedstrijd meer. Frenk Schaap kopte na een minuut spelen al raak uit een corner. Ook een aantal minuten later was een corner de aanleiding voor een tweede Bommelse treffer. Het was Jordi Ruijsch die raak kopte na doorkoppen van Willem Looijen. En zo stond N.I.V.O.-Sparta nog voordat de wedstrijd echt begonnen was al op een fraaie marge. N.I.V.O.-Sparta bleef op deze voet voetballen en kreeg ook meer kansen.

Na een minuut of 25 nam N.I.V.O. onbewust een beetje gas terug. Via De Kruijk en Nikbakht waren er nog wel kansen maar kwam ook Wilhelmina ’26 meer aan voetballen toe. Verder dan een schot van oud-N.I.V.O. aanvaller Nick Linnenbank kwam het echter niet. Naast Linnenbank was er met Tim de Laat, die in het centrum van de defensie was geposteerd, een tweede Spartaan in de opstelling van Wilhelmina ’26. Ondanks de kansen van beide teams werd er in de eerste helft niet meer gescoord.

In de tweede helft viel al snel de 3-0. Goed terugleggen van Frenk Schaap stelde Maikel van Opijnen in staat om af  te drukken. Met die fraaie goal had N.I.V.O.-Sparta een ruimere voorsprong te pakken. Na een klein uur spelen was daar ook de 4-0. Geschutter van de doelman van Wilhelmina ’26 leverde Willem Looijen een niet te missen kans op. Looijen mocht de bal in een leeg doel schieten. Met nog ruim een half uur te gaan en een mooie voorsprong in handen werd het iets te slordig. Daarmee liet N.I.V.O.-Sparta na om Wilhelmina ’26 met een zware nederlaag naar huis te sturen.

Door de zege herstelt N.I.V.O.-Sparta zich van haar uitglijder bij SVW (2-2). Verder werd er in de Tweede Klasse F weinig gevoetbald. Woudrichem won op eigen veld met 4-2 van Drechtstreek terwijl Heukelum op bezoek bij Tricht met 0-3 won. Door de zege staat N.I.V.O.-Sparta vaster op de tweede plaats. Er is een achterstand van 2 punten op koploper Almkerk, wel speelde N.I.V.O.-Sparta een wedstrijd meer. Volgende week is er hopelijk weer een volledig programma. N.I.V.O.-Sparta gaat dan op bezoek bij nummer negen Drechtstreek.

Ook Marco Oomen trotseerde vandaag de kou. Zijn fotoverslag is hier te vinden.