2 - 0

Heukelum 1

Mannen, 1, 2e klasse F

31 maart 2018 14:30

N.I.V.O.-Sparta heeft vandaag een nuttige 2-0 overwinning geboekt op subtopper Heukelum. Tot aan de laatste twintig minuten spelen bleef Heukelum in de wedstrijd maar uiteindelijk was daar de terechte openingsgoal en viel uiteindelijk ook nog een tweede treffer.

Heukelum kwam niet in Zaltbommel om te voetballen. De ploeg zakte ver terug en dat zorgde er voor dat beide teams nauwelijks grote kansen verkregen. N.I.V.O.-Sparta had het initiatief, kreeg een aantal kansen maar wist de Heukelumse muur aanvankelijk niet te slechten. Bij een scrimmage voor het doel van Heukelum waren er bijvoorbeeld voldoende mogelijkheden maar bleef een doelpunt uiteindelijk uit. De brilstand stond dus bij rust nog op het bord. Het was waar Heukelum voor kwam terwijl N.I.V.O.-Sparta meer ambities had.

Ook in de tweede helft was er eenzelfde spelbeeld. De ploeg van Theo de Boon probeerde het wel met buitenspelers en opkomende backs. Het was uiteindelijk Jasper de Wit die met een fraaie voorzet Willem Looijen op goal liet koppen. De inzet van Looijen eindigde nog op de lat, in de rebound was het Mo Nikbakht die alsnog scoorde. Het was de verdiende goal tussen twee teams waarvan er slechts eentje wilde voetballen.

Nadat Heukelum met een aantal forse overtredingen alsnog de aandacht naar zich toe trok was het N.I.V.O.-Sparta dat de grootste kansen kreeg. Frenk Schaap schoot bij een vrije schotkans nog naast. Nadat de keeper van Heukelum in de fout ging en hands maakte buiten de zestien was het Jordi Ruijsch die met een bekeken vrije trap raak schoot. Daarmee had N.I.V.O.-Sparta een 2-0 voorsprong en daarmee de drie punten.

Volgende week speelt N.I.V.O.-Sparta opnieuw thuis. Dan is koploper Almkerk de tegenstander. Een topper in vele opzichten. We hopen u daarom ook volgende week op sportpark De Watertoren te zien.