Woudrichem 1

3 - 1

Mannen, 1, 2e klasse F

14 april 2018 14:30

N.I.V.O.-Sparta zit in de hoek waar de klappen vallen. Vandaag ging de ploeg van Theo de Boon met maar liefst 3-1 onderuit in en tegen Woudrichem. Op Sportpark Het Bolwerk werd N.I.V.O.-Sparta door de thuisploeg afgetroefd in wedstrijdmentaliteit en werden persoonlijke fouten keihard afgestraft.

De afgelopen weken zat het N.I.V.O.-Sparta al niet mee maar waren de resultaten positief. Thuis tegen Heukelum werd gewonnen maar viel Fabrice de Jonge wel uit met een zware knieblessure. Vorige week kwam koploper Almkerk op bezoek en bleek topscorer Willem Looijen niet fit genoeg om te starten. Ondanks de bespiegelingen vooraf bleef een onthoofd N.I.V.O. steken op 2-2. Vandaag was het een ander verhaal. Woudrichem geloofde namelijk wel in elke bal en won verdiend.

Vooraf was er nog de opsteker dat topscorer Willem Looijen kon starten. Nadat Woudrichem na zes minuten spelen de eerste grote kans van de wedstrijd kreeg was het twee minuten later aan de andere kant raak. Op aangeven van David Ruane was het Willem Looijen die met het hoofd de score opende. N.I.V.O.-Sparta had haar gehoopte vroege openingsgoal te pakken. Lang stond die niet op het bord. Binnen enkele minuten was het opnieuw gelijk. Op fraaie wijze maakte Bori Secreve de gelijkmaker.

Het spel golfde daarna op en neer met goede kansen van beide clubs. Woudrichem nam duidelijk het initiatief en kreeg de betere kansen. Na een half uur spelen tekende Yoeri Duyzer voor de terechte 2-1 en moest N.I.V.O.-Sparta in de achtervolging. Geklungel in de Bommelse defensie leidde de treffer in. Beide ploegen gingen rusten met een 2-1 stand en dat was geheel terecht.

Na rust kwam N.I.V.O.-Sparta sterk uit de kleedkamer. Woudrichem had haar handen vol aan de ploeg van De Boon. N.I.V.O.-Sparta kreeg ook de kansen op de gelijkmaker. Zo waren Frenk Schaap en Maikel van Opijnen dichtbij. Schaap kopte net over, terwijl Van Opijnen bijna kon profiteren van het loslaten van de bal door de keeper van Woudrichem na een vrije trap van Ruijsch. Helaas viel de gelijkmaker niet.

Langzaam leek de wedstrijd te kantelen en was de gelijkmaker in het eerste kwartier na rust een kwestie van tijd. De goal viel niet en na nieuw geklungel was het Woudrichem dat de 3-1 aantekende. Yoeri Duyzer tekende voor zijn tweede van de middag en dompelde N.I.V.O.-Sparta in rouw.

Door de nederlaag en de resultaten op de andere velden hoeft N.I.V.O.-Sparta voorlopig niet naar boven te kijken. Almkerk staat nu drie punten voor en heeft nog een wedstrijd tegoed. Ook nummer drie Roda Boys (2 punten achter, 2 wedstrijden minder) en Pelikaan (7 punten achter, nog 3 wedstrijden minder) kunnen N.I.V.O.-Sparta de komende periode achterhalen. Met nog vijf wedstrijden te gaan zal N.I.V.O.-Sparta zich zelf eerst moeten terugvinden. Te beginnen met de thuiswedstrijd volgende week tegen nummer 10 Brederodes.

Klik HIER voor de fotoreportage van Marco Oomen.