Brederodes 1

Mannen, 1, 2e klasse F

21 april 2018 14:30

D. Piket

Het seizoen van N.I.V.O.-Sparta dreigt als een nachtkaars uit te gaan. Vandaag werd op eigen veld met 3-2 verloren van Brederodes. Door de nederlaag en de andere resultaten in de Tweede Klasse F hoeft N.I.V.O.-Sparta zich geen illussies meer te maken.

Een schamel puntje uit een serie van drie duels, dat is het resultaat na de wedstrijden tegen Almkerk,Woudrichem en Brederodes. Waar tot drie weken geleden nog gesproken werd over een eventuele titel van N.I.V.O.-Sparta moeten nu alle zeilen worden bijgezet om nog de nacompetie te gaan halen.

Een gelijkspel  tegen de ongenaakbare koploper Almkerk kan gebeuren. Het verlies tegen in en tegen Woudrichem een flinke tegenvaller. Woudrichem was scherper en feller. Thuis tegen Brederodes hadden de trouwe fans gerekend op nieuw elan. N.I.V.O.-Sparta zou met een overwinning aan blijven haken. Niemand had er daarom ook gerekend dat Brederodes na tien minuten brutaal de leiding zou nemen.

Lang zou die 0-1 stand niet op het bord staan. Uit een corner kopte Frenk Schaap terug en was het Willem Looijen die de 1-1 aantekende. Daarmee was het na 25 minuten weer gelijk en kon N.I.V.O.-Sparta met frisse moed op zoek gaan naar de zege. Brederodes gaf N.I.V.O.-Sparta het initiatief en viel vooral op met het continue bespelen van de scheidsrechter. Bij elke overtreding voor of tegen waren er een aantal spelers van Brederodes die nog tekst en uitleg vroegen. Iets wat de snelheid van de wedstrijd niet ten goede kwam.

Waar N.I.V.O.-Sparta een aantal kansjes kreeg was het Brederodes die tot scoren kwam. Brederodes kreeg terecht een strafschop na een overtreding van Ruud de Groot in zijn eigen zestien. De penalty die volgde werd binnengeschoten en daarmee had Brederodes haar voorsprong te pakken. N.I.V.O.-Sparta keek bij rust tegen een 1-2 achterstand aan, een stand die niet veel mensen hadden verwacht.

Na rust was er onduidelijkheid over een ingooi. Brederodes deed dat slimmer. Pakte de bal en bracht hun aanvaller in stelling. N.I.V.O.-Sparta keek toe en zag Brederodes voor de derde keer vanmiddag tot scoren komen. Er was nog voldoende tijd om tot een goed resultaat te komen. Buiten een goal van Looijen vlak voor tijd kwam N.I.V.O.-Sparta niet verder. Opvallend was het vele oponthoud door irritaties. Brederodes deed met de zege goede zaken in de strijd om behoud. De goede serie levert Brederodes ook een mooie positie in de derde periodetitel op.

Opnieuw een nederlaag. Met nog vier duels te gaan staat N.I.V.O.-Sparta tweede in de Tweede Klasse F. Koploper Almkerk heeft een voorsprong van zes punten en ook nog eens een duel minder. Nummer drie Roda Boys heeft 1 punt minder maar ook nog 2 duels in te halen. Ook nummer vier Pelikaan heeft nog twee duels in te halen, daarin kan het N.I.V.O.-Sparta eveneens passeren met een achterstand van drie punten.

Komend weekend staan er inhaalduels op het programma. Op 5 mei speelt N.I.V.O.-Sparta een uitwedstrijd tegen Papendrecht.

Klik HIER voor de fotoreportage van Marco Oomen.