Hardinxveld 1

1 - 3

Mannen, 1, 2e klasse F

12 mei 2018 14:30

N.I.V.O.-Sparta weet weer wat winnen is. Na vier wedstrijden zonder overwinning werd er op bezoek bij Hardinxveld met 1-3 gewonnen. Groots was het niet maar de drie punten gingen mee naar Zaltbommel.

De eerste keer was voor Hardinxveld, daarna werd N.I.V.O.-Sparta gevaarlijk. Met twee grote mogelijkheden in het eerste kwartier had N.I.V.O.-Sparta de voorsprong moeten pakken. Mo Nikbakht werd in stelling gebracht na goed doorkoppen van Willem Looijen. De buitenspeler kwam oog in oog met de Hardinxveld doelman maar scoorde niet. Niet veel later was het Looijen zelf die de bal op aangeven van Roel de Kruijk na een goede vooractie van Frenk Schaap net niet kon binnentikken.

Na dit eerste kwartier zakte het duel een beetje weg. Er waren voor beide teams een aantal kansjes maar die stonden in geen enkele vergelijking met de eerdere kansen van Nikbakht en Looijen. Na veertig minuten spelen kreeg N.I.V.O.-Sparta de kans op de 0-1. Nikbakht werd na een schiterende individuele actie neergehaald en Roel de Kruijk kreeg de kans om het van elf meter te proberen. Doelman Koning wist met een fraaie reflex De Kruijk van scoren te beletten en zo bleef het bij 0-0. Toch viel de goal voor rust nog. In de dying seconds van de eerste helft schoot Jordi Ruijsch uit een vrije trap hard raak.

In de tweede helft was er direct een goede kans voor De Kruijk, opnieuw had hij het geluk niet aan zijn zijde. Ook Hardinxveld mengde zich in de wedstrijd via een aantal kansen. Na 57 minuten spelen kwam Hardinxveld weer op gelijke hoogte. Het was uitgerekend Robin de Boon, inderdaad de zoon van N.I.V.O.-trainer Theo de Boon, die met het hoofd scoorde. Lang bleef die stand gelukkig niet op het bord staan. Het was De Kruijk die nu wel scoorde na wanorde in de Hardinxveldse defensie.

De 1-2 stond op het bord en met nog ruim twintig minuten te gaan ging het spel op en neer. Marvin Westerduin moest nog handelend optreden om een bal voor de lijn weg te werken. Vlak voor tijd viel de 1-3. Na een fraaie uitgespeelde combinatie van Looijen en Schaap was het opnieuw De Kruijk die scoorde. N.I.V.O.-Sparta pakte daarmee gelukkig weer drie punten en is door de overwinning ook verzekerd van de vierde plaats op de ranglijst.

Volgende week staat er een heuse derby op het programma. Roda Boys komt op bezoek in Zaltbommel. De ploeg uit Aalst won vandaag met 2-0 tegen Almkerk, hierdoor is het de koploper tot een punt genaderd. Voor N.I.V.O.-Sparta staat er naast prestige ook rekenwerk op het programma. N.I.V.O.-Sparta wil graag een toetje in de vorm van de nacompetitie maar is hiervoor afhankelijk van de resultaten van andere clubs.