GRC-14 3

Mannen, 4, 4e klasse 12

23 september 2017 15:00

John Bok

Vandaag de eerste wedstrijd voor de competitie. Na alle wedstrijden voor de beker royaal gewonnen te hebben ga je hopen dat de aftrap in de competitie ook eens winnend zou zijn. Tegenstander is het 3e elftal van GRC, een oude bekende. Bekend is nog dat ze twee seizoenen geleden volop 2e elftal spelers inbrachten, om maar niet te verliezen, lekker sportief...
Wij, erg incompleet, 6 basisspelers missend, hadden toch een uitdagend elftal ( geheel uit eigen spelers) Net voor de wedstrijd een sportieve opsteker van de leider van de tegenstander, deze wist te melden dat: ik neem aan dat je ons erin vlagt, en even later: bij Nivo krijg je voor de winterstop een heel ander elftal dan na de winterstop. Wat een verschrikkelijke @&€&@ leuke opmerkingen net voor de wedstrijd. Geeft de verhoudingen al weer....... maar, wij spelen gewoon sportief voor de winst.
De eerste helft ging gelijk op, met kansen aan beide zijden. Een lichte overhand voor Nivo, echter deze werd niet gebruikt. Na 45 minuten was de stand gelijk, en gingen we naar de aanmaaklimonadepauze. Daarin wat kleine wijzigingen aangebracht, en zo de 2e helft ingegaan.
Meteen na de aftrap een aanval van ons, en een geheel verkeerd gespeelde bal van de keeper, tegen Bas aan, en hij hoefde niets te doen, stand 1-0. Een doelpunt die zelfs Hugo had kunnen maken, maar ja, hij stond verkeerd en maakte hem niet.
Daarna meteen een uitval van de tegenstander, en eens schot op Martijn, en ineens, weer een oude fout van hem, pakte de bal niet goed, en deze schoof door in het doel. Dag voorsprong 1-1.
Máar we bleven aanvallen, wij waren veel beter uit de rust gekomen dat de tegenstander, en dat kwam eruit. Na 17 minuten een schitterde charge van Hans, en de jarige job wist de 2-1 te maken. Complimenten, en meteen de wedstrijd in de zak. Ondanks het commentaar op het grensgeval. Daarna gingen we door, na 31 minuten een prachtig schot van Gijs, en hangen. 3-1. En 2 minuten later weer een doelpunt, Bas bracht zijn score op 2, wat tevens de eindstand werd. Eerste wedstrijd gewonnen, 3 punten in de pocket, stand 4-1. Conclusie, we zijn beter gestart dan andere jaren. En de opmerkingen van de tegenstander, die duw ik ergens waar ze warm zitten.
Volgende week uit tegen het 2e van Brakel, gezien het tijdstip weet je dus niet wat je kunt verwachten....