Nivo Sparta JO11-1

4 - 4

Focus '07 JO11-1

27 september 2017 18:30

Voor de midweekse oefenpot kwam het sterk geachte Focus '07 uit Culemborg op bezoek. Traditioneel zijn de hoofdklassers uit hun district wat sterker dan hoofdklassers uit Zuid I. Een mooie en wat zwaardere wedstrijd was daarom het vooruitzicht.

Nivo begon met een vliegende start, want binnen de eerste minuut had Marlon de bal al in het netje bij Focus liggen. Daarna werd er over en weer heel aardig gevoetbald en van een niveauverschil tussen de hoofdklasser uit verschillende districten was geen sprake, tenzij de verwachting was geweest dat Nivo aanzienlijk sterker was.

Desondanks scoort Focus in de 15e minuut de gelijkmaker tijdens een van de weinige momenten dat ze onder de druk van Nivo uitkomen. Onze JO11-1 gaat echter onverstoorbaar door en het is MO die slechts 2 minuten later de 2-1 op het scorebord zet.

Luuk draait op de linkerflank hun rechtsback helemaal tureluurs en komt keer op keer met mooie acties naar de achterlijn. In de 22e minuut probeert hij het zelf en krult met zijn linker de bal schitterend in de verre bovenhoek: 3-1. Dit smaakt naar meer, blijkbaar. Want vier minuten later herhaalt hij het succesvolle recept en scoort een exact identieke goal: 4-1. Dat is ook de ruststand.

Na rust zien we een heel ander Nivo. Onrustig. Zoekend. Te veel naar voren lopend. Minder overtuiging. Focus maakt goed gebruik van de ruimtes die het nu wel krijgt en komt in de 41e minuut (tweede helft) terug tot 4-2. Om er slechts 2 minuten later ook de 4-3 aan toe te voegen.

In de 48e minuut lijkt Jip de 5-3 te scoren. Hoewel velen menen dat de keeper van Focus met bal en al achter de lijn lag, wordt de goal niet geteld. Het blijft 4-3.

Nivo herpakt zich iets, maar Focus blijft in het restant van de 2e helft de bovenliggende partij. Ondanks alles lijkt Nivo de winst over de streep te kunnen trekken. Maar het mag niet zo zijn: in de 59e minuut grijpt de verdediging van Nivo te twijfelend in en komt Focus langszij: 4-4.