Wedstrijd met twee gezichten eindigt toch met ruime overwinning

Brederodes JO11-1

4 - 9

Nivo Sparta JO11-1

20 september 2017 18:30

Woensdagavond was Nivo Sparta JO11-1 te gast bij Brederodes in Vianen om daar tegen hun JO11-1 te spelen. Een tegenstander van niveau, want ook deze ploeg speelt hoofdklasse, zij het in een ander district.

Om 18.30 uur werd op deze zonnige voetbalavond afgetrapt en Nivo begon erg goed. Binnen een minuut lag de bal al in de goal: 0-1 door Mo. Een solide opbouw werd gecombineerd met mooi combinatiespel en Brederodes had er geen antwoord op. In de 7e minuut verdubbelde Sepp de marge naar 0-2 voor Nivo.

Slechts één minuut laten was het Levi die de 0-3 kon laten noteren. Ondanks wat fysieker, maar fair spel door de gastheren bleef Nivo door hun verdediging snijden als een warm mes door de boter. In de 10e minuut kon Julius daardoor de 0-4 al op het scorebord zetten. Nadat Marlon nog voor twee doelpunten tekende gingen de heren met 0-6 de rust in.

Na rust zagen we een beeld dat we al eerder zagen bij onze JO11-1: het ging te makkelijk, waardoor iedereen ineens z'n doelpuntje mee wilde gaan pakken. Iedereen wilde aanvallen en er werd massaal naar voren opgestoomd. Verdedigende taken werden daarmee verwaarloosd waardoor Brederodes in de counter vrij eenvoudig de 1-6 kon maken.

Nivo herpakte zich en stelde orde op zaken door via Wessel, Julius en Mo weer uit te lopen naar 1-9. Helaas renden de heren daarna weer allemaal te hard naar voren waardoor Brederodes een aantal keren effectief kon counteren en het verschil kon terugbrengen naar 4-9. In de laatste tien minuten vielen geen doelpunten meer, ondanks enkele kansen over en weer. Dus was 4-9 ook de eindstand.

Al met al een zeer nuttige oefenpot, waarbij de trainers veel hebben gezien wat goed ging, maar dat er ook nog het nodige werk aan de winkel is. Ondanks dat kan Nivo Sparta JO11-1 na een geslaagde reeks beker- en oefenwedstrijden aanstaande zaterdag met vertrouwen aan de competitie beginnen.

Komende zaterdag volgt die eerste competitiewedstrijd in Zwijndrecht tegen VVGZ JO11-1. Aftrap om 08.30 uur! Publiek is zéér welkom.