2 - 5

Nivo Sparta JO11-1

Onder 11, JO11-1, Hoofdklasse 4

23 september 2017 8:30

Voor de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen was promovendus Nivo Sparta JO11-1 te gast bij VVGZ in Zwijndrecht. Om 7.00 uur (!!) vertrokken we vanaf Nivo naar Zwijndrecht.

VVGZ JO11-1 is een tegenstander van formaat. Net als Nivo hebben ze alle bekerwedstrijden in hun poule gewonnen, dus het zou een interessante pot kunnen worden. En dat werd het.

Om 8.30 uur trapt Nivo af en al na enkele minuten is het duidelijk dat dit geen walk-over gaat worden. De gastheren verdedigen fanatiek en schromen daarbij niet om zo nu en dan eerst de man en dan de bal pas te zoeken. Nivo speelt daardoor wat te afwachtend en terughoudend. Te lief. Met goed positiespel en een paar uitstekende passes snijdt onze JO11-1 toch door de defensie van VVGZ. Na 8 minuten spelen, krijgt Marlon de bal voor zijn voeten en schiet uit de draai hard binnen: 0-1 voor Nivo.

Dit smaakt naar meer, en het is Mo die amper twee minuten later al de 0-2 voor Nivo kan laten bijschrijven. VVGZ zoekt steeds meer de grenzen van het toelaatbare op en de scheidsrechter rekte die grenzen ook nog een beetje op. Nivo raakt enigszins fysiek geïntimideerd en uit haar spel.

In die fase had VVGZ zo maar terug kunnen komen of de leiding kunnen nemen. Na 17 minuten spelen krijgt VVGZ een corner die lucky binnen valt zonder dat iemand hem aangeraakt heeft. Erg mooi overigens, zeker als het bewust was. Ondanks een paar hachelijke momenten en dankzij een paar fantastische ingrepen door keeper Jurre en zijn verdedigers haalt Nivo de rust met de stand in ons voordel: 1-2.

Na rust zette Nivo een tandje bij. Sepp had er genoeg van en ging voorop in de strijd door een aantal keren het lichaam goed te gebruiken en de heren van VVGZ een koekje van eigen deeg te geven. Met deze extra inzet en het voetballende surplus van Nivo namen we de controle over de wedstrijd weer in eigen hand.

Na 12 minuten in de tweede helft kon Jip daarom de 1-3 noteren. Nivo hield de controle en kon optimaal gebruik maken van een mooie tegenaanval waarbij Jip in de 20e minuut de 1-4 liet bijschrijven. Uit een corner kreeg VVGZ de 2-4 toegekend, die volgens de spelers en toeschouwers echter niet over de lijn was geweest.

Gelukkig kon Jip niet veel later de zege veilig stellen door met zijn derde van de ochtend de 2-5 te maken. Een zuivere hattrick: 3x scoren in één helft.

Al met al dik verdiende overwinning, waarbij Nivo in de tweede helft nog veel meer had kunnen en moeten scoren. Maar met de 3 punten zijn we tevreden, zeker gezien de omstandigheden waaronder deze overwinning tot stand kwam.

Komende woensdag volgt een oefenwedstrijd tegen Focus '07 JO11-1 uit Culemborg. Aftrap om 18.30 uur! Publiek is zéér welkom.