Nivo JO11-1 krijgt eerste verlies te verwerken

Drechtstreek JO11-1

Onder 11, JO11-1, Hoofdklasse 4

30 september 2017 10:30

Willem de Haas

Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen Drechtstreek JO11-1 op het programma. Drechtstreek is de koploper na de eerste competitieronde en ook Nivo won haar eerste competitiewedstrijd. In verband met blessures en trieste familieomstandigheden had de trainer met Mo "2" en Niek twee invallers uit JO11-2 opgeroepen.

We trappen om 10.30 uur af en al snel is het 1-0 voor Nivo door een doelpunt van Marlon. De eerste 10 minuten speelt vrijwel alles zich af op de helft van de tegenstander. De vele kansen ten spijt, blijft het slechts 1-0 en JO11-1 haalt het spelniveau van de afgelopen week niet.

In de 12e minuut gebeurt dan het onvermijdelijke: hij valt aan de andere kant en Drechtstreek komt op gelijke hoogte: 1-1. Toch blijft Nivo het proberen en creëert het veel kansen. Alleen wil het afmaken vandaag niet lukken. De gasten krijgen langzaam maar zeker meer vat op ons spel en in de allerlaatste minuut voor rust scoren zij de 1-2.

Na rust lukt het Nivo niet om zich snel te herpakken. Ondanks vlagen van goed spel waarbij Drechtstreek weggespeeld wordt, is steeds de eindpass of de afwerking onvoldoende. Het lijkt wel alsof ze alleen in de vlagen voor de volle 100% gas geven en de rest van de tijd op 80% draaien. Maar op 80% is Nivo JO11-1 niet goed genoeg om een goed voetballende ploeg als Drechtstreek af te stoppen.

Nivo blijft aanvallen, maar de (mooie) counters van Drechtsreek zijn dodelijk: in de 37e minuut, in de 40e minuut en de 50e minuut lopen de gasten uit naar 1-3, 1-4 en 1-5. Voor een korte periode zet Nivo een tandje bij en een handjevol kansen had het gat kunnen en moeten dichten, maar slechts één kans werd verzilverd door Mo-2 in de 54e minuut: 2-5.

Het doelpunt komt te laat met nog slechts 6 minuten te spelen om nog voor een ommekeer te zorgen. Die zes minuten waren echter nog wel voldoende voor Drechtstreek om twee effectieve counters af te ronden en de eindstand te bepalen op 2-7.

Komende woensdag volgt een oefenwedstrijd tegen RKSV Rhode JO11-1 uit St. Oedenrode. Aftrap om 18.30 uur! Publiek is zéér welkom.