4 - 0

Nivo Sparta 4

Mannen, 4, 4e klasse 12

28 oktober 2017 15:00

Na vorige zo nipt gewonnen te hebben voor de beker, via penalty's, stond vandaag weer een competitiewedstrijd op het  programma, tegen het 2e van Theole. Gezien de stand viel er wel iets te halen, wij 3 punten uit 4 wedstrijden, zij 0 punten uit evenveel wedstrijden. Je zou zeggen dat een en ander mogelijk is. Met een redelijk compleet elftal, alleen Gijs, Roelof, en Kay geblesseerd, en Robin en Hans afwezig zou je zeggen dat iets mogelijk is.
De scheids is een oude bekende, voor de beker tegen het 3e waren we hem ook al tegengekomen, en toen hadden we al goede ervaringen met hem. Ziet er dus goed uit.
Meteen na de aftrap ging het al niet goed, de ene kans na de andere kans voor de tegenpartij, en na 3 minuten was het al raak, heel netjes voorgegeven vanaf rechts, en op links stond een oude kaalkop, en kon de bal er zonder moeite inleggen. Wat een tegenvaller.... maar ja, we gebben of 87 minuten, uithuilen, oppakken, en weer doorgaan. Maar wat we ook probeerden, we liepen doorlopend achter de feiten aan en hadden weinig of niets in te brengen. We lieten het als collectief liggen. Resultaat, na 31 minuten werd de 2e gemaakt, en 4 minuten later de 3e. Dus ruststand was 3-0. In de rust de schuld bij onszelf neergelegd, enige positieve was dat de "dopingspillen" nog niet op waren, en er voor iedereen nog wat dope beschikbaar was. Achteraf had ik dit beter naar de peuterspeelzaal kunnen brengen, die kinderen worden daar nog een beetje hyper van. Maar onze spelers werden er niet warm of koud van. Gedane moeite dus. Meteen na de aftrap van de 2e helft leek het erop dat " ons 4e" de geest had gevonden en eindelijk de weg richting doel had gevonden. Helaas, iedere bal die de vijf meter benaderde werd vakkundig weggewerkt. Tot overmaat van ramp wed na 36 minuten de stand nog eens vergroot, en stonden we met 4-0 achter. Na 90 moeizame minuten floot zeer goed fluitende scheids voor het laatst.
Enige wetenschap is dat het niet uitmaakt dat Roderik en Maarten de avond tevoren gedronken hebben, het spel wordt er in ieder geval niet beter op. Complimenten voor Martijn, een klein foutje, verder een puike wedstrijd. Kim kan trots op je zijn.

Volgende week thuis tegen Jan van Arkel, ik durf op dit moment geen voorspelling te doen, enige is dat Roderik en Maarten gewoon kunnen gaan stappen, ik zie geen verschil.