3 - 1

Nivo Sparta 4

Mannen, 4, 4e klasse 12

18 november 2017 12:30

Na een kleine serie van 3 wedstrijden zonder nederlaag, moest Nivo 4 zaterdag de lastige uitwedstrijd tegen het hoog geplaatste Wilhelmina starten met wederom een lange lijst afwezigen, waaronder steunpilaar Hans. Toch kon weer een zeer representatief elftal worden opgesteld met ook nog een ijzersterke bank met Robin, Bas en Ronald.

Om het aanvallende gevaar van de thuisploeg af te weren had Nivo 4 weer een tactische organisatie neergezet, met veel drang naar voren en een sterk middenveld. Al snel bleek dat dit plan niet ging werken vanmiddag bij deze sterke tegenstander die enkele keren gevaarlijk op doelman Martijn afging. Gelukkig was Martijn ook vanmiddag weer in vorm en voorkwam  met enkele  reflexen een vroege achterstand. Na een snelle tactische ingreep, met een extra verdediger, was de rust hersteld en kon Nivo 4 ook aan enkele gevaarlijk aanvallen opzetten via loopwonder Thomas op links. Na zo'n rush kon de thuisploeg niet anders dan een hoekschop weggeven, waaruit goalgetter Maarten in tweede instantie de bal langs de keeper van Wilhelmina kon werken, 0-1. Doordat het organisationeel ijzersterk stond in de verdediging van Nivo 4, kreeg de tegenstander geen enkele kans meer tot de rust en gingen we met een voorsprong de kleedkamer in voor de rust.

In de tweede helft werd de tactiek doorgezet en kreeg Nivo 4 via een schitterend afstandschot van Dilly bijna loon na werken en een grotere voorsprong. Helaas zwaaide de bal iets af en ging net naast. Voor Wilhelmina was dit het signaal om in te grijpen. Onze Man-of-the-match van de laatste weken was weer goed ingevallen en ook vandaag zette Ronald weer enkele goede aanvallen op. Hij moest geneutraliseerd worden en in een duel kreeg hij een kopstoot van de spits van Wilhelmina. Het resultaat was een groot gat in zijn hoofd en ook de tegenstander moest het veld verlaten met een bloedende gebroken neus. De organisatie viel weg en uit een vrije trap kon Wilhelmina ongelukkig gelijk maken in de rebound, 1-1.

Voor Wilhelmina het teken om door te drukken, waarna uit wederom een vrije trap en een hoekschop de 2-1 en 3-1 werden aangetekend. Dit was ook de einduitslag. Vandaag had er meer in kunnen zitten, maar een nederlaag tegen deze goed spelende, sterke tegenstander was zeker geen schande. Organisationeel stond het lang goed, maar de tegenstander had een langere adem. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen het lagergeplaatste Well.  Een wedstrijd die moet worden gewonnen om niet in degradatiegevaar te komen. Helaas zonder tulband Ronald die voor behandeling langs de huisartsenpost moest en uiteindelijk naar de kantine mocht met een zeer groot aantal hechtingen.