Mannen, 4, 4e klasse 12

11 november 2017 14:45

Scheidsrechter

Giovanni Romano

Nivo 4 moest het deze zaterdag stellen zonder sturende coach en oplettende vlagger Hans, de geblesseerde aanvoerder Gijs en verdedigers Mark en Robin. Toch moest er vandaag gewonnen worden om uit de degradatiezone te ontsnappen en de negatieve reeks van afgelopen weken te stoppen. Gelukkig was routinier Roelof wel weer beschikbaar en stond natuurtalent Hugo al voor de wedstrijd op als regisseur met een aanvallende opstelling en een positie rechts op het middenveld voor hemzelf.

Al direct na de aftrap had Nivo 4 een overwicht, maar wist het dat het te maken had met een taaie tegenstander met enkele taltenten. Al in de tiende minuut moest de verdediging aan de noodrem trekken om een doelpunt van de bezoekers te voorkomen. Penalty voor Leerdam Sport. Gelukkig was keeper Martijn in vorm en wist hij de tegenstander te intimideren, waardoor deze ver over en naast schoot. Nog geen 5 minuten later kreeg de misser van de strafschop na een schitterende solo nogmaals de kans om Leerdam Sport aan de leiding te brengen. Ook nu weer wist uitblinker Martijn dit te verijdelen met een uitstekende redding. Nivo 4 was nog niet helemaal wakker, want Martijn moest nog meerdere malen met enkele fraaie reddingen  het doel schoon houden. In een mooie tegenaanval van Nivo 4 wist Thomas het grote hoofd van Dilly te vinden, die gedecideerd afrondde en eenvoudig de bal over de doelman van Leerdam Sport kopte, 1-0. Dankzij uitblinker Martijn was dit de ruststand ipv 1-3.

Na rust bleek dat de eerste helft te veel was geweest voor Leerdam Sport. Nivo 4 liep snel uit door 3 doelpunten van topscorer Maarten en assists van broer Hugo. Tussendoor deed Leerdam Sport nog wat terug, 4-2. Het slotakkoord was voor Dilly die met een harde en geplaatste volley de eindstand op het scorebord zetten, 5-2. Mooi doorgekopt Anton.

Na een sportieve wedstrijd floot de uitstekend leidende scheidsrechter G. Romano na 90 minuten af en bleek dat er een nieuw talent op het middenveld was opgestaan met fraaie assists, geen kramp en tactisch inzicht om een winnende opstelling samen te stellen. Perfect Hugo!