1 - 1

Nivo Sparta VR1

Vrouwen, VR1, 5e klasse 855

2 december 2017 11:00

Vandaag gaan we op bezoek bij de vrouwen van TEC. Ondanks onze pogingen om met goed gevulde auto’s naar Tiel te vertrekken, blijft de teller hangen op precies 11 speelsters. Toon en Nathan kiezen daarom vooral voor een verdedigende opstelling. Kelly O is vandaag onze keepster. De wedstrijd is nog maar koud begonnen (letterlijk en figuurlijk) of TEC heeft uit een goed genomen corner de bal al in ons doel gekopt, 1-0. OK, nu zijn we wakker?!

Daarna gaat het spel aan twee kanten gelijk op. Geen echt grote kansen, maar wel een paar leuke aanvallen. Onze verdediging, met een goed coachende laatste vrouw Demaene, slaat de aanvallen af. De eerste helft is al een heel eind gespeeld als Linda vanaf een meter of 30 de bal voorgeeft in het 16 meter gebied. Bedoeling was één van onze aanvalsters te bereiken, maar de bal wordt door niemand geraakt, rolt langs de keepster van TEC en verdwijnt in het doel, 1-1.

Na de rust is TEC meteen een paar keer gevaarlijk, maar Kelly H, Demaene en Linda geven weinig ruimte en keepster Kelly O weet de schoten op doel te pareren. Nivo-Sparta komt weer beter in de wedstrijd en dat levert in het tweede deel van de tweede helft nog een aantal aanvallen van Pamela, Emmelie, Soumia en Mandy op. Speciale complimenten voor onze aanvoerster Sharona die heel veel werk verzet op het middenveld en het de speelsters van TEC behoorlijk lastig maakt om de bal in de ploeg te houden.

En dan is de wedstrijd ten einde. Dank aan de goed fluitende scheidsrechter en onze coaches Toon en Nathan, die ons met hun positieve houding en aanwijzingen nu al 6 wedstrijden naar gelijkspel of winst weten te loodsen. Super dat ook onze geblesseerden ondanks de kou weer mee zijn gegaan om aan te moedigen!

Wij blijven op de 5e plek in de competitie staan en gaan volgende week naar HSSC’61 in Hei- en Boeicop, dat op de 6e plek staat.