Positieve inbreng jeugd bij eerste wedstrijd voor EM Cup

Papendrecht 1

3 - 3

7 november 2017 20:00

Op dinsdagavond 7 november stond onze eerste wedstrijd van de regio-voetbal EM Cup op bezoek bij vv Papendrecht op het programma. De tegenstander was geen onbekende voor N.I.V.O.-Sparta, want vv Papendrecht is ook in de reguliere competitie onze tegenstander.

Zowel Papendrecht als N.I.V.O.-Sparta trad niet met de volledige selectie aan die normaal gesproken in de 2e klasse F uitkomt, maar beide trainers kozen voor een jeugdiger team. N.I.V.O. trad aan met 3 spelers uit de JO19-1 (Merlijn Bax, Felix van den Bosch, Wim Duizer) en twee spelers uit het 2e elftal (Jelte Verwijs en Joost Biekmann). Dus zonder Ruud de Groot (reserve), Maikel van Opijnen, Erik van Beekveld, Jasper de Wit, Levi Slob én Frenkie Schaap.

Op het zachte veld was in het begin van de wedstrijd erg lastig voetballen. Dit mondde dan ook uit in een 1-0 voorsprong voor vv Papendrecht. Dit was voor vv N.I.V.O.-Sparta het signaal om anders te gaan voetballen. Dit leverde enkele kansen op voor onze voorhoede spelers maar leidde helaas nog niet tot treffers. Het was uiteindelijk Willem Looijen die de gelijkmaker aantekende uit assist van Merlijn Bax.

In de rust werden Fabrice de Jonge en Willem Looijen gewisseld. Willem Looijen heeft de nodige minuten gemaakt in de competitie en kreeg rust van trainer Theo de Boon. Hierdoor werd Marvin Westerduin aanvoerder en kwamen eveneens Felix van den Bosch en Jelte Verwijs in het veld.
Merlijn Bax zorgde voor de 1-2. Ook Joost Biekmann werd in het veld gebracht om ook hem aan dit niveau te laten ruiken. Mohammed Nikbahkt maakte de 1-3. VV Papendrecht liet het er niet bij zitten en zorgde in de slotfase voor zowel de 2-3 als de gelijkmaker waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-3.

Al met al een leerzame wedstrijd voor de jeugdige spelers die een wedstrijd op hoog niveau zich knap staande wisten te houden!