0 - 3

Brakel 2

Mannen, 4, 4e klasse 12

7 april 2018 14:45

Na de vorige wedstrijd gelijk te hebben gespeeld tegen het laatste geplaatste Well waren de verwachtingen niet hoog. Vandaag de thuiswedstrijd tegen de boertjes uit Brakel, hun 2e elftal. De ambities van de boertjes waren veel hoger dan die van ons, zij malen kans op het kampioenschap en wij doen mee om de poule vol te maken. Bij ons veel spelers afwezig, 10 stuks. Dan hebben we geluk dat het 5e uitviel, en we hier wat spelers van konden lenen. Anders kun je niet eens spelen. En dan zie je dat er weer geen scheidsrechter is, en je het maar moet oplossen. Uiteindelijk gaf Maarten aan wel te fluiten, ondanks zijn gekneusde ribben. Keibedankt jongen, kunnen we toch spelen.

Vanaf de aftrap was al te zien dat de boertjes een heel apart spelletje speelde, veel achterin rondspelen, en maar wachten op een gaatje. En dan vol in de aanval. Resultaat van dit was een vrije trap in de 13e minuut voor de boertjes, werd netjes teruggelegd, en een snoeihard schot, en hangen. Prachtig doelpunt, kan niet anders zeggen. Verwachting was dat de beer los was, en er nu volop gevoetbald zou gaan worden. Maar het Nivo4-SDRepair teamkreeg meer vat op de wedstrijd, en konden zelfs de boertjes onder druk zetten. Maar dan mis je een echte spits, er was niemand die het kon afmaken. En zo was de ruststand uiteindelijk “maar” 0-1, en stond alles nog open. Na de rust weer hetzelfde spelletje bij de boertjes, achterin rustig rondspelen en wachten op kansen. En die kregen ze. Na 16 minuten werd de stand op 0-2 gebracht en 10 minuten later werd het 0-3. Geheel terecht, de 2e helft waren de boertjes gewoon veel beter en hadden wij niet veel in te brengen. Of het was het harde spel van Ronnie, waardoor de tegenstander op links iedere keer inhield. Maar na 84 minuten hield de scheids het voor gezien, en hadden de boertjes de 3 punten terecht in de pocket. Complimenten voor Maarten die, ondanks zijn gekneusde ribben, toch de hele wedstrijd goed gefloten had. Dankjewel jongen.

Volgende week spelen we om 12 uur uit tegen het 3e van GRC-14. Hopelijk zijn we dan wel weer compleet.