0 - 5

Nivo Sparta VR1

Vrouwen, VR1, 5e klasse 855

10 maart 2018 11:45

Vandaag de eerste wedstrijd van de tweede helft van de competitie. De voorbereiding was de afgelopen weken goed: trainingen onder ijzige weersomstandigheden en een zeer gezellig teamuitje vorige week. Alleen Soumia is er niet bij vanwege een langdurige blessure, verder is ons team vandaag helemaal compleet! En zo vertrekken wij met goed gevulde auto’s en een aangenaam zonnetje in de rug naar het kunstgras van Everstein.

Toon en Nathan hebben weer een mooie opstelling in elkaar geknutseld, met als grote verrassing dat Kelly H vandaag in de spits speelt. We gaan het veld op en al na een paar minuten maakt Sharona met haar knie de 0-1 uit een mooie hoekschop van Kelly O.

Everstein pakt de draad op en een hele tijd blijven beide goals schoon. Dan scoort Emmelie met een lobballetje over de keepster de 0-2.

Wat hebben we verder nog gezien in de eerste helft? Nadat Kelly H over de schrik heen is, staat ze prima te spelen in de spits, met een aantal mooie loopacties naar het 16 meter gebied. Mariska staat linksachter alle ballen die over links komen weg te poetsen. Super dat je er na een lange blessure weer staat! Marijke is het niet eens met de scheidsrechter, maar gaat dat in de tweede helft voetballend rechttrekken (dit is dus de cliffhanger voor de tweede helft)...

De tweede helft dus. Weer een flink aantal kansen uit hoekschoppen en vrije trappen, die door onze specialiste Kelly O genomen worden. Echt de vrouw van de wedstrijd vandaag. En om dat te onderstrepen schiet Kelly O in de tweede helft een vrije trap vanaf een meter of dertig in de linker bovenhoek, onbereikbaar voor de keepster van Everstein.

Everstein komt terug en Carla krijgt een paar ballen te verwerken, één keer zelfs een bal die echt op de doellijn belandt,  maar ze houdt de 0. Pam, Mandy en Roxy tonen karakter door ook in de tweede helft door te bikkelen. En toen maakte Marijke uit twee hoekschoppen dus nog twee doelpunten, allebei de keren met net dat tikje bij de doellijn dat nodig is. Demeane en Linda krijgen nog een kans om te scoren en Mariëlle en Christa maken hun speelminuten tot de scheidsrechter affluit met als eindstand 0-5.