Een lastige wedstrijd tegen BLC met een incompleet team

4 - 1

Nivo Sparta 4

Mannen, 4, 4e klasse 12

2 december 2017 15:00

Vandaag stond de lastige uitwedstrijd tegen koploper BLC uit Den Bosch op het programma. Wederom waren er weer veel afwezigen waaronder ook coach Hans, dus moesten de wissels zorgen voor de grensrechterlijke en coachende ondersteuning. Het was even spannend of we sowieso wel wisselspelers zouden hebben. Doelman Martijn en reserve doelman Anton stonden in de file. Gelukkig waren beiden net op tijd in Den Bosch zodat we in een koude, dikke mist kompleet konden aftrappen.

Al snel werden de bedoelingen van de Bossche tegenstander duidelijk. Met veel energie en enthousiasme creëerden ze de ene na de andere aanval. Toch was het Nivo 4 dat de score opende. Na een 'schandalige overtreding' op Dilly krulde Gijs de bal prachtig in de verre hoek, 0-1. Even leek het of Nivo 4 deze voorsprong kon vasthouden tot de rust, maar helaas  boog BLC nog voor rust de score om tot 2-1 via 2 snelle aanvallen.

Na de rust hadden we besloten het verdedigende spel vast te houden en te hopen op die ene uitval die voor de gelijkmaker kon zorgen. Linker flankspeler Thomas was de verdediging van BLC enkele malen te snel af na enkele mooie solo's. Helaas werden zijn acties niet beloond en bleef de stand lang 2-1. Door de mist en de snel invallende duisternis beoordeelde de dubieus leidende scheidsrechter een klein tikje van Ronald helemaal verkeerd waarna hij met rood het veld moest verlaten (terechte kaart hoor scheids). Met een man minder was de weerstand van Nivo 4 gebroken en BLC kon uitlopen naar 3-1. In de allerlaatste seconde kon BLC  ook nog de 4-1 achter de kansloze Martijn werken na een 'klein foutje' in de verdediging, waar de laatste man een speler over het hoofd zag door de plotseling ingevallen duisternis.

Een geheel terecht overwinning van koploper BLC. Volgende week wacht de zware thuiswedstrijd tegen ASH, de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop. Een mooi moment om 3 punten in Zaltbommel te houden.