5 - 4

Nivo Sparta 4

Mannen, 4, 4e klasse 12

10 maart 2018 14:30

Na weer een aantal weken droog te hebben gestaan kon eindelijk weer gespeeld worden, geen vorst, geen regen en een heerlijke temperatuur. Tegenstander het 3e van Jan van Arkel. Niet helemaal compleet, Roelof, Maarten, Gijs, Pim, Mark en Robin afwezig. Maar het Nivo4 SD-repair team had er zin. Op een knollenveld, ver van de kantine, moest gespeeld gaan worden.
Meteen na de aftrap werd er druk gezet van de tegenstander, maar infiltraties van Kay, Sebas en vooral de snoeihard inkomende Ronald zorgde ervoor dat het doel leeg bleef. Maar na 20 minuten werd toch de verdediging het nakijken gegeven, vanuit een corner werd gescoord. En 4 minuten laten had het Nivo4 SD-repair team weer het nakijken, 2-0. Meteen maatregelen nemen, en wisselen. Ruud en Hans kwamen erin, dat zou voor iets meer rust moeten zorgen. En dat gebeurde ook. Wij kregen telkens meer vat op het spel, en de aanvallen werden steeds gevaarlijker, we hadden ze klem zitten. Met resultaat. Na 40 minuten spelen weer een aanval waar “Jan” geen raad mee wist, en een te harde terugspeelbal op de keeper, en die begreep het verkeerd. BAM. Hangen. 2-1 En nog geen 4 minuten later was Dilly aan de bal, en scoorde koelbloedig. We zijn weer terug in de race. Maar nog geen minuut later werd vanuit een inworp weer gescoord, weer achter, 3-2. Opvallend dat alle tegendoelpunten uit spelhervattingen werden gemaakt, daar zijn we niet scherp genoeg in. In de rust weer gewisseld, rendier Thomas moest weg, en werd weer vervangen door Teun. En het spelletje weer oppakken, zoals we de eerste helft gestopt waren. Weer een lichte overhand voor de elf van Nivo4 SD-repair. Met als resultaat dat Roderik na 21 minuten de stand weer gelijk maakte.
Maar 6 minuten later weer een uitval van de “Jannen” en er werd weer gescoord.  Scheids wees al naar de middenstip, maar de grens had buitenspel gezien, zeker een halve meter. Gelukkig bleef de scheids neutraal, en kende terecht het buitenspel toe. Maar toch na weer 6 minuten kwam “Jan” weer op voorsprong, een schitterende goal, 4-3. Maar Roderik legde zich er niet bij neer, en maakte met een prachtig doelpunt de stand weer gelijk. Maar verliezen moest Nivo4 SD-repair toch. In de laatste minuut een aanval van de “Jannen”, en een eersteklas schwalbe binnen de 16 van de nummer 8. Wat een komediant. Hij gilde als een mager varken, en de scheids was daar gevoelig voor. Een penalty. Bezwaar maken had geen zin, en naar de grens kijken deed hij niet. Beheerst werd de penalty erin geschoten. Eindstand 5-4. Complimenten voor het hele team van ons, ondanks verlies wisten we keer op keer terug te komen, en een dikke pluim voor de keeper van ons.

Volgende week speelt het Nivo4 SD-repair team om drie uur thuis tegen het 2e van Theole. Een nieuwe uitdaging wacht.