Over jong talent, een hattrick en de 3e, 4e en 5e helft

Haaften VR1

Vrouwen, VR1, 5e klasse 855

25 november 2017 12:15

Hamid Rahou

Vandaag staat de thuiswedstrijd tegen de vrouwen van Haaften op het programma. Op papier belooft het een mooie wedstrijd te worden tegen een team dat evenals wij in de middenmoot vertoeft.

Onze basis is aangevuld met de jonge talenten Shannon en Maudy uit de MO17 en met Sharon. En ook Julia uit de MO15 (!) krijgt de kans om zich in deze wedstrijd te meten met oudere speelsters.

De wedstrijd is een paar minuten oud als Kelly H in een poging de bal weg te trappen een eigen doel scoort. Jammer, 0-1 achter. Gelukkig is dit alleen maar het signaal voor Nivo-Sparta om een tandje bij te zetten en al snel scoort Mandy de gelijkmaker, om er daarna meteen nog maar een tweede goal bij aan te tekenen. Sharon is in veel gevallen na een rush naar voren de aangever voor de doelkansen. Soumia laat zich niet onbetuigd en maakt in de eerste helft de 3-1.

In de tweede helft geven onze jonge invallers Shannon en Maudy hun visitekaartje af door allebei een goal te scoren vanuit hun vleugelposities. Julia verdedigt op de linkerkant prima en bouwt mee op met passeeracties en passes. Heel knap gedaan!

De verdediging en het middenveld, bestaande uit Demaene, Kelly O, Emmelie, Kelly H, Sharona en Linda geven weinig ruimte weg en de onderlinge communicatie wordt steeds beter.  Pam valt helaas uit met een blessure na een onzachte botsing.

Intussen hebben de dames van Haaften zich weer hersteld en scoren zij twee mooie goals, beide vanaf een metertje of 16 in de bovenhoek, waar zelfs onze keepster Carla niet bij kan.

Voor de zekerheid schiet Mandy er daarom nog maar één in, waardoor ze de eerste officiële hattrick in de geschiedenis van ons team op haar naam zet. Meteen pakt ook Mariëlle haar kans op een primeur door op het goede moment op de goede plek voor het doel van Haaften te staan en haar allereerste doelpunt aan te tekenen.  Dat brengt de eindstand van deze sportieve wedstrijd op 7-3 en een vijfde plek in de competitie.

Volgende week een uitwedstrijd bij TEC, de nummer 4 in de competitie.

En was het toen afgelopen? Nee, de derde helft in de kantine van Nivo volgde nog. En daarna een vierde helft met een gezellig teametentje bij ‘Toontje in de stad’. En er schijnt ook nog een vijfde helft geweest te zijn…..