Penalty's maken het verschil voor het 4e.

NEO'25 3

Groep 5 09

21 oktober 2017 14:45

Iwan Klijn

Vandaag de bekerwedstrijd tegen het 3e van NEO'25 op het programma. Zij hadden, net als wij, in de poulewedstrijden alle wedstrijden gewonnen, en daarna in de competitie er een zootje van gemaakt. Wij lichtelijk gehandicapt, Kay en Gijs geblesseerd, Thomas, Pim, Bas en Roelof niet aanwezig.

Maar vandaag zou het statistisch gezien weer een winstpartij moeten worden, de grote leider was na 3 weken afwezigheid en verlies weer eens aanwezig.

Vanaf de aftrap was al te zien dat de tegenstander een goed voetballend team was, zo makkelijk wij konden passen, zo makkelijk werd er overgenomen, en konden zij lekker voetballen. Echte kansen kwamen er niet, enige bijzonderheid was dat na 9 minuten Mark na zijn 2e overtreding geel kreeg, en 10 minuten pauze mocht nemen. En bijzonder was dat na 15 minuten Roderik gewisseld werd, Maarten erin, het ene drankorgel tegen het andere drankorgel. Niet dat het spel er daardoor beter van werd, maar zo kregen beide alcoholica's toch hun speelminuten. Na 38 minuten spelen was het Maarten die de stand op 1-0 bracht, maar de grens had, terecht, buitenspel geconstateerd. Doelpunt dus afgekeurd.

Daarna verliep de wedstrijd zonder noemenswaardige bijzonderheden, en floot de scheids na 44 minuten voor de aanmaaklimonadepauze.

In de rust had de grote leider voor de broodnodige doping gezorgd, dit moest er voor zorgen dat de wedstrijd toch onze richting ging. Gelukkig maar dat er op ons niveau nog geen dopingcontrole is, twee spelers zouden zeker nat zijn gegaan.

Na de rust weer eenzelfde beeld, twee tegenstanders die gelijkwaardig zijn. En de hoofdrol werd dit keer gespeeld door Martijn, die ons team met elastieke reddingen in de race hield. Complimenten hiervoor hoor.

Na 46 minuten blies de goedfluitende scheids voor einde wedstrijd, en moesten er penalty's genomen worden.

Meteen al kwam Nivo op voorsprong, doordat NEO de eerste pingel meters naast schoot. Daarna bleven we op voorsprong, tot de 4e penalty. Iemand die nog nooit gescoord heeft binnen Nivo kon zich onsterfelijk maken. Hugo achter de bal, koelbloedig, met een kniebeschermer half uit zijn sok, nam hij zijn pingel, en...... helaas, het doel stond 50 cm meer naar links. Naast dus. Zijn reputatie van minst scorende speler van het 4e heeft hij eer aan gedaan. Complimenten hiervoor. Maar daardoor stonden we dus weer gelijk. Gijs benutten zijn kans voor 100 procent, en moesten we voor serie 6 gaan. Dit was de penalty van Martijn. Met een enorme snoekduik gooide hij zijn lichaam naar de linkerhoek, en met een katachtige beweging plukte hij de bal van de lijn. SCHITTEREND.... Kim, wat ben je gezegend met zo'n flexibele man..... Daarna werd de gehele verantwoording bij Robin neergelegd, maar hij deed zijn plicht, en zorgde ervoor dat het 4e van Nivo als hoogstgeplaatste team binnen de vereniging doorbekert.

Complimenten voor onze keeper, dankzij hem hebben we in ieder geval een weekend minder vrij....

Volgende week weer de competitie, uit tegen het 2e van Theole, een geluk, de grote leider is ook aanwezig. En of het dit keer weer met "pep" snoepjes is, is nog niet bekend