Nivo Sparta JO11-1

Groep 1 01

8 november 2017 19:00

Eigen scheidsrechter

Vandaag stond de bekerwedstrijd van OJC Rosmalen JO11-1 tegen onze JO11-1 op het programma. Deze 2e ronde wedstrijd is in de knock-out fase en moest dus een winnaar opleveren.

Om 19.30 uur trapte OJC af. Een spannende eerste helft met veel strijd over en weer. Het spel golfde op en neer en aan beide kanten vielen flinke kansen te zien. Nivo creëerde met 6 stuks meer kansen maar de 2 kansen van OJC waren wel levensgroot.

De tweede kans van OJC werd in de 18e minuut uit een corner tot doelpunt gepromoveerd. Op slag van rust scoorde Marlon de 1-1 door goed druk te zetten en hard binnen te schieten.

Na rust creëerde Nivo zo mogelijk nog meer kansen. OJC liet zeker ook van zich horen, maar de meeste en grootste kansen waren toch echt voor Nivo. De klok tikte door en de tijd begon te dringen. Nivo voelde het overwicht en probeerde met man en macht de winnende te forceren.

OJC wist echter de 1-1 over de streep te trekken en strafschoppen moesten uitkomst bieden. Met 4-3 nam OJC de strafschoppen beter en bekert verder.

Een zure tegenvaller voor de mannen van JO11-1 die ditzelfde team in de poulefase van de beker al keer hadden verslagen. De focus kan nu volledig op de competitie.

En de ongeveer 150 toeschouwers die op deze wedstrijd afgekomen waren, hebben een prachtige pot voetbal gezien van twee ploegen doener vol voor gingen. Prachtige reclame voor het (top)jeugdvoetbal van de regio.

Trainer Marco van Beest: “Ik ben erg trots op mijn mannen. Helaas ontbrak ons het beetje geluk dat je in bekervoetbal ook nodig hebt. We hebben het publiek fantastisch bediend met een hoge amusementswaarde. Ook complimenten aan OJC, want een mooie wedstrijd maak je met twee ploegen. Ik wens hen dan ook veel succes in de volgende ronde.”

Komende zaterdag volgt een oefenwedstrijd tegen RKVVO JO11-1 in Veldhoven. Aftrap om 10.30 uur! Publiek is zéér welkom.