N.I.V.O.-Sparta bereikt knockoutfase in EM Cup toernooi

3 - 1

GJS 1

16 januari 2018 20:00

N.I.V.O.-Sparta blijft actief in de strijd om de regio-voetbal EM Cup. Vandaag werd op eigen veld eersteklasser GJS met 3-1 verslagen. Na eerder een 3-3 gelijkspel tegen mede-tweedeklasser Papendrecht, was de overwinning voldoende voor het bereiken van de volgende ronde.

In de eerste helft was Mohammed Nikbakht ongrijpbaar voor de GJS defensie. Na vijftien minuten spelen opende de buitenspeler al de score. Diezelfde Nikbakht had na 25 minuten spelen ook bijna de 2-0 op zijn naam. Een schot van de aanvaller ging net over de kruising over.  Tien minuten later was er opnieuw een grote kans voor de buitenspeler. Nikbakht had de laatste halte moeten zijn na een snelle N.I.V.O.- counter. Opnieuw wist hij echter net niet te scoren.

GJS was in de eerste helft zeker niet minder. Het spel ging in Zaltbommel op en neer. N.I.V.O.-Sparta kreeg zoals gezegd via Nikbakht een aantal goede mogelijkheden, scoorde eenmaal maar ook GJS was gevaarlijk. Een afstandsschot van de eerste klasser ging maar net naast.

Na rust kwam N.I.V.O.-Sparta snel op 2-0. Een snel genomen vrije trap verraste GJS en Jente Roorda wist beheerst de tweede Bommelse goal op het scorebord te zetten. Toen Roel de Kruijk er na 70 minuten spelen ook nog eens de 3-0 aantekende leek de wedstrijd gespeeld. GJS bracht vijf minuten later de spanning nog enigzins terug. Het profiteerde van het feit dat de scheidsrechter vermeend buitenspel door liet gaan.

N.I.V.O.-Sparta behoort daarmee tot de laatste 32 clubs van de EM Cup. De knockout fase is bereikt. Naast de 18 poulewinnaars, de nummer twee in de poule van Kozakken Boys stromen ook de dertien beste nummers 2 door. Het is nog niet bekend wie N.I.V.O.-Sparta treft in de volgende ronde. Begin februari worden in andere poules nog een aantal wedstrijden gespeeld.