EVVC 1 (zon)

0 - 1

Groep 1 L57

8 september 2018 17:00

N.I.V.O.-Sparta heeft evenals vorige week een zondagclub getrakteerd op een nederlaag. De ploeg van Theo de Boon won vandaag dik verdiend in Vinkel van zondag tweeklasser EVVC: 0-1. De enige goal van de wedstrijd werd gescoord door Erik van Beekveld.

Het was in de aanloop van vandaag nog wel even puzzelen voor de technische staf. Tapirima, Westerduin en Ramlal waren vandaag niet inzetbaar. Zodoende was er naast de gebruikelijke basisplaats van Jordi Ruijsch in de verdediging ook plaats voor Yri Schalkx, Jurre van Beurden en Levi Sob. Al snel werd duidelijk dat N.I.V.O.-Sparta dit seizoen kan putten uit een gebalanceerde selectie en dat talenten als Van Beurden en Schalkx nadrukkelijk op de deur kloppen.

Na een afwachtend begin waren de betere kansen aanvankelijk voor thuisploeg EVVC. Over en weer waren er een aantal kansen waarop N.I.V.O.-Sparta het initiatief nam. Het werd een fase waarin N.I.V.O.-Sparta sterker en sterker werd. Er waren drie grote mogelijkheden voor Willem Looijen (2) en Frenk Schaap. Een van de kansen werd uiteindelijk van de lijn gehaald. Ondanks de kansen werd er niet gescoord en bleef het 0-0.

In de tweede helft kwam EVVC goed uit te startblokken. Het was te danken aan Rob Goesten dat N.I.V.O.-Sparta op de been bleef. Het bleef daarmee 0-0 en dat zorgde er voor dat in het vervolg van de wedstrijd N.I.V.O.-Sparta nadrukkelijk op zoek ging naar een goal. De ploeg werd sterker en sterker. Het was dan ook niet verwonderlijk dat het op voorsprong kwam. Wel de manier waarop. Acht minuten voor tijd scoorde Van Beekveld van zeer grote afstand de 0-1. Er was geen houden aan: de bal belandde in de kruising. In de minuten die volgden kreeg N.I.V.O. kansen op meer.

Een sterk collectief gaf ook vandaag de doorslag. Net als vorige week wint N.I.V.O.-Sparta van een sterke zondagclub. Na HVCH (2-1) werd het vandaag in Vinkel (0-1). Daarmee heeft de ploeg een prima uitgangspositie in de beker. Volgende week staat de streekderby tegen WNC op het programma. De eerste 2 teams in de poule gaan door naar de volgende ronde. Het doelsaldo kan hierin cruciaal zijn.