Woudrichem 1

1 - 1

2e klasse F

3 november 2018 14:30

N.I.V.O.-Sparta heeft aan de altijd beladen wedstrijd tegen Woudrichem een punt overgehouden. Bij rust hadden de manschappen van Theo de Boon en Nelis Heesbeen nog een 0-1 voorsprong in handen maar in de tweede helft kwam Woudrichem verdiend terug: 1-1.

In de eerste helft was N.I.V.O.-Sparta heer en meester. Het gemis van spelers als Marvin Westerduin en Maikel van Opijnen werd niet ervaren. N.I.V.O.-Sparta grossieerde in kansen. Frenk Schaap was al na een aantal minuten zeer gevaarlijk, zijn kopbal werd echter knap gestopt. Ook Willem Looijen was een plaag voor de verdediging van Woudrichem.

Uiteindelijk leek Frenk Schaap zijn ploeg op voorsprong te zetten. De bal werd echter afgekeurd vanwege vermeend buitenspel. Niet veel later was het alsnog raak. Het was topscorer Willem Looijen die de verdiende openingstreffer op zijn naam bracht. De voorsprong leidde tot wat spanningen buiten het veld waardoor de wedstrijd even stil moest worden gelegd. Niet veel later had Looijen de kans op de 0-2. Een schot van Romano werd geblokt, in de rebound kon Looijen voor een leeg doel niet profiteren.

Het spel werd na 38 minuten voor een tweede keer stil gelegd. Gianni Romano ging op het oog hard maar fair het duel aan met Aron Timmer die er eveneens hard in ging. Scheidsrechter Van Wijk toverde tot ontsteltenis van alles wat N.I.V.O. was de rode kaart aan Romano. Timmer raakte bij de ongelukkige actie geblesseerd. Op het eerste gezicht leek het ernstig. Het spel werd hierdoor ook stil gelegd en de beide teams zochten de kleedkamers op.

Na een aantal minuten werd de wedstrijd hervat. Na afloop bleek het gelukkig met Timmer ook veel beter te gaan dan aanvankelijk gevreesd. In de resterende vijf, zes minuten van de eerste helft was er nog een prima kans voor Willem Looijen op de 0-2 maar bleef Woudrichem in de wedstrijd. Er werd daarmee gerust met 0-1. N.I.V.O.-Sparta was de eerste helft oppermachtig en had weinig te duchten van Woudrichem.

In de tweede helft kon N.I.V.O.-Sparta met een man minder nauwelijks onder de druk van Woudrichem uitkomen. Woudrichem kreeg een groot aantal kansen maar het was aan doelman Rob Goesten te denken dat de Bommelaren op de been bleven. Tussendoor grossierde N.I.V.O.-Sparta in gele kaart, waarbij een aantal moeilijk te plaatsen waren ten opzichte van vergelijkbare acties elders op het veld. Scheidsrechter Van Wijk kon vandaag nu niet bepaald consequent genoemd worden.

Woudrichem kreeg zoals gezegd een groot aantal kansen. Ook N.I.V.O.-Sparta hoopte in een spaarzame aanval op een doelpunt. De grootste kans was ongetwijfeld voor rechtsback Rewien Ramlal die van dichbij met een lobje leek te scoren. Zijn inzet eindigde helaas op de bovenkant van het doel. Aan de andere kant was de druk van Woudrichem hoog. Een vrije trap ging via de lat en de rug van Goesten uit het doel. Uiteindelijk viel de 1-1 alsnog. Twintig minuten voor tijd was het Secreve die van dichtbij de 1-1 scoorde.

Opvallend genoeg kwam N.I.V.O.-Sparta na die gelijkmaker weer beter in de wedstrijd. Een aantal keer werden niet de juiste keuzes gemaakt om Woudrichem echt pijn te doen. Aan de andere kant bleef Woudrichem met voorzetten van de flanken gevaarlijk. Het was aan de jonge doelman Rob Goesten te danken dat N.I.V.O.-Sparta op de been bleef.

Beide teams schieten weinig op met dit 1-1 gelijke spel. Roda Boys is de lachende derde en nam de koppositie over. N.I.V.O.-Sparta toonde vandaag twee gezichten en had het in de tweede helft met man minder duidelijk moeilijk. Het staat na vandaag op een vijfde plaats met slechts twee punten achterstand op de koploper. Volgende week is er geen competitievoetbal, LRC komt dan op bezoek voor de beker. Aanvang is 14.30 uur.