Roda Boys/Bommelerwaard 1

1 - 1

2e klasse F

22 september 2018 14:30

N.I.V.O.-Sparta is het seizoen gestart met een gelijkspel tegen Roda Boys. Het treffen in Aalst eindigde in 1-1. De streekderby was van een niet al te hoog niveau maar de spanning en strijd maakten dat nog enigzins goed.

Bij een seizoensstart zijn er vooraf heel wat verwachtingen. Vanuit meerdere hoeken worden N.I.V.O.-Sparta en Roda Boys als twee van de titelfavorieten bestempeld. Het was dan ook interessant om te zien hoe dat zich vandaag zou uiten in regenachtig Aalst. Helaas werd het vandaag nooit het voetbalspektakel waar vooraf door menigeen op werd gehoopt. Er ging mogelijk ook door de spanning het nodige mis.

De wedstrijd begon als verwacht. N.I.V.O.-Sparta met druk naar voren en Roda Boys die de fysieke duels niet zou schuwen. Het leverde binnen vijf minuten al een eerste gele kaart op voor Roda Boys middenvelder Sjors Maas. N.I.V.O.-Sparta speelde in de eerste tien minuten sterk. In deze fase waren er ook de eerste kansen. Willem Looijen kopte van dichtbij over. Gescoord zou er niet worden.

Na de eerste tien minuten zakte de wedstrijd weg. Wel was er nog een grote kans voor Roda Boys aanvaller Nick Linnenbank. De aanvaller zag zijn schot echter gestopt worden door Rob Goesten. Naast de kans van Willem Looijen en deze van Linnenbank waren dat ook direct de spaarzame kansen van de eerste helft. Wel was er een tegenvaller voor N.I.V.O.-Sparta. Maikel van Opijnen moest met een blessure naar de kant, Dennis van Meurs was na 42 minuten spelen zijn vervanger.

In de tweede helft was er eenzelfde spelbeeld. Beide ploegen durfden zichzelf in de eerste wesdtrijd van het seizoen niet volledig te geven. Het was N.I.V.O.-Sparta dat op voorsprong kwam. Willem Looijen profiteerde optimaal van een te korte terugspeelbal, omspeelde de keeper en schoof de bal in een leeg doel. Na 68 minuten spelen was daar eindelijk het doelpunt waar (bijna) iedereen in Aalst op had gehoopt.

Lang kon N.I.V.O.-Sparta helaas niet genieten van de voorsprong. Enkele minuten na de 1-0 gaf N.I.V.O.-Sparta een hele domme strafschop weg. Roda Boys kon op de achterlijn nauwelijks gevaarlijk worden maar ging gewillig naar de grond. De strafschop was zwaar maar kon gegeven worden. Sjors Maas schoot de toegekende strafschop raak via de voeten van Rob Goesten.

In de resterende twintig minuten zou niet meer worden gescoord. Aan beide kanten was er gevaar in de zestien. Wat vooral opviel waren de gele kaarten die beide teams kregen. De scheidsrechter wapperde met kaarten maar daar was weinig lijn in te ontdekken. Sjors Maas moest met twee keer geel het veld verlaten. In de resterende minuten kon N.I.V.O.-Sparta met een man meer niet nog een goal forceren. Wel ontsnapte Roda Boys in die fase aan een tweede rode kaart, een zware tackle van achteren leverde slechts geel op.

N.I.V.O.-Sparta en Roda Boys starten het seizoen dus met een 1-1 gelijkspel. Gelet op het spelbeeld en de kansen is dt een juiste afspiegeling van de wedstrijd. Het vizier gaat naar volgende week. Tegenstander in Zaltbommel is dan Heukelum. Die ploeg is het seizoen begonnen met maar liefst een 9-2 overwinning op Wilhelmina ’26. Tot volgende week op sportpark De Watertoren!