Opnieuw doelpuntenfestijn bij N.I.V.O.-Sparta en Tricht

Tricht 1

2e klasse F

23 maart 2019 14:30

R. Metsemakers (KNVB)

N.I.V.O.-Sparta wist opnieuw drie punten aan het seizoenstotaal toe te voegen. De ploeg van Theo de Boon boekte een moeizame zege op Tricht. Het werd in Zaltbommel 5-3. Zowel Frenk Schaap als Willem Looijen scoorde twee keer.

De wedstrijden tussen N.I.V.O.-Sparta en Tricht staan al een aantal jaren garant voor doelpunten. In januari werd het in en tegen Tricht 1-7. Vorig seizoen won N.I.V.O.-Sparta op het eigen Sportpark De Watertoren met 9-0. Ook vandaag leek een grote afstraffing van Tricht tot de mogelijkheden te horen. Al binnen een aantal minuten had N.I.V.O.-Sparta een 2-0 voorsprong in handen. Beide keren was Frenk Schaap met het hoofd de doelpuntenmaker, Daniel Goncalves leverde beide keren de assist.

Na de snelle voorsprong had N.I.V.O.-Sparta de kans om de score verder uit te breiden. Tricht kon daar zelf weinig tegenover stellen. Naar mate de eerste helft vorderde zwakte het spel van N.I.V.O.-Sparta verder af. Gescoord werd er in de eerste helft niet meer. Na rust werd de wedstrijd op zijn kop gezet. Tricht scoorde uit het niets van grote afstand en leek het weer een wedstrijd te worden. Willem Looijen scoorde echter binnen enkele minuten de 3-1. Nu leek N.I.V.O.-Sparta weer wakker te zijn maar niets bleek minder waar. Tricht scoorde namelijk nog twee keer en kwam daarmee met enkele minuten te gaan weer op gelijke hoogte.

N.I.V.O.-Sparta leek net als vorige week in Vianen opnieuw onnodig puntverlies te gaan leiden. Er was echter niet gerekend op Willem Looijen. De goalgetter scoorde uit een rebound van een vrije trap van Jordi Ruijsch. In de slotfase werd het zelfs nog 5-3. Op aangeven van invaller Jente Roorda kon Mo Nikbahkt van dichtbij de bal binnen tikken. Dat leidde uiteraard tot grote ontlading van het Bommelse publiek.

Opnieuw een zege voor N.I.V.O.-Sparta. De ploeg deed dat zonder een aantal basiskrachten, waaronder Rewien Ramlal en Erik van Beekveld. Toch zal trainer Theo de Boon buiten de drie punten niet tevreden zijn. Het spel van N.I.V.O.-Sparta was niet over naar huis te schrijven. Aan de andere kant, er zijn weer de drie punten bij en daarmee blijft de ambitie levend. Tot volgende week! N.I.V.O.-Sparta treft dan NOAD '32. Bij winst legt N.I.V.O.-Sparta beslag op de tweede periodetitel.

Klik HIER voor de fotoreportage van de wedstrijd gemaakt door Marco Oomen.