Pelikaan 1

2e klasse F

15 december 2018 14:30

R.A. van de Rest (KNVB)

N.I.V.O.-Sparta heeft de laatste speelronde voorafgaand aan de winterstop uitstekende zaken gedaan. De ploeg van Theo de Boon won zelf met 3-1 van Pelikaan en zag de concurrentie verliezen. Daarmee eindigt N.I.V.O.-Sparta 2018 op een tweede plaats op slechts een schamel puntje van de koploper.

Heer en meester. Dat was N.I.V.O.-Sparta de eerste helft tegen Pelikaan. Bij rust stond het voor de Bommelse ploeg al 3-0 door twee goals van Frenk Schaap en een zeer fraaie treffer van Willem Looijen. Pelikaan kon daar zelf maar heel weinig tegenover stellen. N.I.V.O.-Sparta daarentegen vierde vandaag maar liefst zes keer een feestje. Tot drie keer was er echter geen sprake van een doelpunt vanwege vermeend buitenspel, duwen en een handsbal.

N.I.V.O.-Sparta speelde in de eerste helft misschien wel haar beste 45 minuten van het seizoen. Pelikaan had helemaal niets te zeggen. Al na zes minuten spelen opende Frenk Schaap de score. Willem Looijen kon helemaal vrij door lopen op de doelman van Pelikaan en stelde Schaap in staat om in een leeg doel de openingstreffer te scoren. Looijen daarentegen scoorde op fantastische wijze. Schaap kon profiteren van een slim duwtje en vervolgens was het Looijen die met een omhaal de 2-0 scoorde. Schaap bepaalde de ruststand op 3-0 in een scrimmage bij een corner.

Na rust had Pelikaan het 'wind'-verhaal maar nog steeds was N.I.V.O.-Sparta het meest gevaarlijk. Toch was het Pelikaan die op een discutabel randje van buitenspel scoorde. Het werd weer enigzins spannend in Zaltbommel. Er kwam een slotoffensief van de ploeg uit Dordrecht. Toch waren de beste kansen voor N.I.V.O.-Sparta. Zo waren Daan Schreuders en tot twee keer toe Willem Looijen zeer dichtbij de vierde officiele goal van de middag. Zo ver kwam het niet, N.I.V.O.-Sparta - Pelikaan eindigde in 3-1.

Roda Boys ging thuis onderuit  tegen Altena (2-4), terwijl EBOH thuis met 0-2 verloor van Papendrecht. Door de resultaten van vandaag klom N.I.V.O.-Sparta naar de tweede plaats van de ranglijst. Koploper Roda Boys heeft een puntje meer maar wel een minder doelsaldo. De competitie wordt weer 19 januari hervat.

Ook Marco Oomen trotseerde de kou. Zijn fotoverslag is HIER te vinden.