Heukelum 1

2e klasse F

29 september 2018 14:30

J. Ngoumout

N.I.V.O.-Sparta heeft vandaag korte metten gemaakt met Heukelum. Op Sportpark De Watertoren won de ploeg van Theo de Boon met maar liefst 5-0. Willem Looijen maakte er drie.

De openingsfase was van beide kanten nogal rommelig. Veel balverlies, bijzondere keuzes en een laag tempo. In die fase had Erik van Beekveld nog wel de openingstreffer op zijn schoen. De middenvelder vond echter Heukelum doelman Van ’t Pad op zijn weg. Aan de andere kant was er een reuzenkans voor Heukelum. Het kwam 1 op 1 met doelman Goesten, die knap redding kon brengen.

N.I.V.O.-Sparta greep vervolgens het initiatief. Hoog druk zetten leverde N.IV.O.-Sparta de 1-0 op. Het was Erik van Beekveld die scoorde. Nog voor rust werd de voorsprong verdubbeld. Ditmaal was het Frenk Schaap die op aangeven van Willem Looijen de score opende. N.I.V.O.-Sparta had daarmee een mooie marge die in de weede helft alleen nog maar groter zou worden.

In de tweede helft had N.I.VO.-Sparta helemaal niets te duchten van Heukelum. Zelf scoorde het ‘slechts’ drie keer. Drie keer was het Willem Looijen die scoorde. Een zeer ruime 5-0 overwinning als gevolg. De overwinning had zelfs nog veel hoger kunnen uitvallen maar dat bleef Heukelum, dat vorige week nog met 9-2 van Wilhelmina ’26 won, bespaard. In de slotfase waren er zelfs nog ruime speelminuten voor Levi Slob, Jente Roorda en Wim Duijzer.

Na het gelijke spel tegen Roda Boys won het vandaag met grote cijfers van subtopper Heukelum. Een mooie opsteker richting de komende weken. Aanstaande zaterdag speelt N.I.V.O.-Sparta opnieuw thuis. Tegenstander is dan promovendus EBOH dat na 2 duels 3 punten heeft. Vandaag verloor het in en tegen Woudrichem met 1-0.

Klik HIER voor de fotoreportage van Marco Oomen.