Roda Boys/Bommelerwaard 1

2e klasse F

9 februari 2019 14:30

N. Boel (KNVB)

Het treffen tussen koploper N.I.V.O.-Sparta en streekgenoot Roda Boys eindigde vandaag in 1-1. Zonder hoogstaand voetbal konden beide teams elkaar amper pijn doen. Door het gelijke spel blijft N.I.V.O.-Sparta de trotse koploper van de Tweede Klasse F.

Al binnen twee minuten had het thuispubliek op Sportpark De Watertoren iets te vieren. Een vrije trap van Mo Nikbakht vloog binnen voordat de wedstrijd eigenlijk was begonnen. Nikbakht  profiteerde daarmee optimaal van een stuit die Roda Boys doelman Van den Elzen te machtig was.

Helaas bleef de 1-0 voorsprong niet lang op het bord staan. Looijen vond nog de vuisten van Van den Elzen met een schot in de zestien. Aan de andere kant was het wel raak. Na defensief geschutter aan Bommelse zijde was het Christiaan van Aalst die scoorde.

Na de gelijkmaker waren de kansen voor N.I.V.O.-Sparta. Frenk Schaap kreeg een vrije kopkans en later een schietkans. Beide keren stond Van den Elzen een doelpunt in de weg. Ook was er een grote kans voor Ramlal. Na goed terugleggen van Looijen schoot Ramlal op zes meter afstand hoog over. Roda Boys was af en toe gevaarlijk maar kon Goesten niet meer op de proef stellen. Bij rust was het dan ook 1-1. Buiten de stand was de grootste tegenvaller dat zowel Westerduin als Schalkx met blessures het veld vroegtijdig moesten verlaten.

De tweede helft was van beide kanten niet echt hoogstaand. Het was gezapig. Door tactische wisselingen kwamen beide ploegen moeilijk in de wedstrijd. Uiteindelijk kwam de wedstrijd een kwartier voor het einde pas weer een beetje los. Daarin waren opnieuw de kansen voor N.I.V.O.-Sparta. Looijen kopte over, net zoals een lob van Schaap die over ging. Een voorzet werd niet binnengelopen.

Aan de andere kant loerde Roda Boys op de counter. Daar kwam uiteindelijk ook gevaar uit, zonder dat Goesten op de proef werd gesteld. Gescoord werd er dus niet meer. Het treffen tussen de streekgenoten eindigde in 1-1. Een aantal spelers van N.I.V.O.-Sparta hadden vandaag duidelijk hun dag niet terwijl Roda Boys, mede vanwege een aantal blessures, niet beter kon.

Volgende week wacht een uitwedstrijd tegen Heukelum. Tot dan!