3 - 1

2e klasse F

6 april 2019 15:00

P.T. (Pieter) van Veelen

Het einde van het seizoen eindigt met rappe schreden. Om eind volgende maand niet met lege handen te staan zal de vorm van N.I.V.O.-Sparta snel moeten veranderen. Vandaag ging men op bezoek bij Pelikaan in Zwijndrecht met 3-1 kopje onder.

Koploper N.I.V.O.-Sparta tegen de nummer drie van ranglijst, Pelikaan. Een mooi treffen in Zwijndrecht waarbij N.I.V.O.-Sparta de vervelende bijsmaak van het gelijke spel bij NOAD '32 wilde wegspelen. In de eerste tien minuten had de ploeg van Theo de Boon ook een aantal goede mogelijkheden. Zo was Frenk Schaap twee keer dichtbij en zag Ruijsch zijn specialiteit (een vrije trap) gestopt worden.

Na ruim tien minuten spelen stond N.I.V.O.-Sparta toch achter. Pelikaan kreeg al een grote kans die nog door Rob Goesten werd gestopt. Een minuut later was het raak. Het was Jordy van Buren die scoorde. Ook na de 1-0 waren er kansen voor N.I.V.O. via Nikbahkt en Schaap. En ook Pelikaan liet zich niet onbetuigd voor rust. De bal ging maar net naast. Gelukkig voor N.I.V.O.-Sparta werd er met een gelijke stand gerust. Een eigen doelpunt van Pelikaan betekende N.I.V.O.'s gelijkmaker.

In de beginfase na rust was er nog een grote mogelijkheid voor Pelikaan. Daarna was het vooral N.I.V.O.-Sparta dat de klok sloeg. Waar eerder dit seizoen doelpunten aan elkaar werden geregen heeft de ploeg de laatste weken het lastiger om tot scoren te komen. Mo Nikbahkt had nog de grootste kans maar hij schoot hard over. Uiteindelijk ging een aloude voetbalwet in werking. Na 65 minuten spelen scoort Pelikaan in een perfect uitgevoerde counter. Drie minuten later werd het zelfs 3-1 door Adilson de Barros.

Die derde tegengoal van de middag kwam N.I.V.O.-Sparta niet meer te boven. Een mentale klap waarna er niet meer werd gevoetbald. N.I.V.O.-Sparta verliest en weet dat runner-up Papendrecht met nog twee duels tegoed minder verliespunten heeft. Het verschil is nog drie punten in het voordeel van N.I.V.O.-Sparta.

Volgende week komt de nummer negen van de Tweede Klasse F, Altena, op bezoek bij N.I.V.O.-Sparta. De ploeg uit Nieuwendijk won vandaag met 2-1 van Roda Boys. Aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur.