0 - 4

Nivo Sparta 1

2e klasse F

8 december 2018 14:30

NIEUWENDIJK - Altena kon zaterdag de opmars geen verdere gestalte geven. De getergde titelkandidaat Nivo Sparta had nog wat goed te maken na de mindere resultaten van de laatste weken en won met 0-4.

Trainer Johan van der Werff van Altena had graag een punt gepakt tegen de opponent uit Zaltbommel, maar dat had er niet echt in gezeten, al was de 0-4 winst van Nivo Sparta wat geflatteerd.

Weggevertjes
“De eerste helft was redelijk in evenwicht, maar bij de 0-1 voor Nivo Sparta verdedigen we heel slecht. Die goal was voor ons fataal. Dat deden we eigenlijk bij drie van de vier treffers. Het waren weggevertjes. Met de kwaliteiten die Nivo Sprata heeft, wordt dat afgestraft”, kon Altena zelf weinig potten breken. “We hebben gedaan wat we konden, maar konden niet echt kansen creëren en een vuist maken”, moest Van der Werff concluderen.

Rommelig
De eerste helft werd vooral gekenmerkt door rommelig spel en beide ploegen zaten er kort op. Altena miste de nodige spelers en bij Nivo Sparta drukte de afwezigheid van Willem Looijen zwaar. Junior Felix van den Bosch, die mocht debuteren vanwege de absentie van de geblesseerde Looijen, had wel de openingstreffer op de schoen, maar zag de bal met een gapend doel nog naast rollen.

Aan de andere kant bleef het bij een verraderlijk afdraaiende vrije trap van Edwin Pluister, die keeper Rob Goesten nog uit zijn doel werkte. Vijf minuten voor de rust maakte Nivo Sparta het eerste verschil na slap verdedigen van de Nieuwendijkers. Uit de draai schoot Frenk Schaap de 0-1 binnen.

Geen stootkracht
Na de rust probeerde Altena de bakens nog te verzetten, maar aanvallend ontbrak de slagkracht met de lichtvoetige Mohamed Ali Fariya. Het bleef bij wat dreiging uit de hoekschoppen. Aan de andere kant kwam Nivo Sparta dicht bij de 0-2, maar de intikker van Van den Bosch had te weinig kracht.

Trainer Van der Werff bleef zijn ploeg naar voren dirigeren en bracht spitsentrainer Remon Duyzer binnen de lijnen. Het was vergeefse moeite. Een kwartier voor tijd tilde Nivo Sparta de stand middels Schaap naar 0-2 en was het gebeurd met de Nieuwendijkers. Zeker na gepruts en balverlies in dezelfde minuut. Nikbakht profiteerde en schoot de 0-3 langs keeper Marrien v/d Heuvel.

Even later kwam Nikbakht ook dicht bij de 0-4, maar zijn fraaie uithaal ketste op de lat. Toch liep Nivo Sparta nog uit naar de 0-4. Na een afslagen aanval schoot Daan Schreuders wel raak en stond de eindstand op het bord.

Beleving
Trainer Theo de Boon van Nivo Sparta was met de ruime 0-4 content. “We hadden twee keer gelijk gespeeld tegen Papendrecht en Wilhelmina’26 en we hebben het lastig tegen ploegen die inzakken om er doorheen te komen. Vandaag kwamen we op voorsprong en viel er een last van onze schouders. De tweede helft hebben we het gewoon goed gedaan. Het was even zoeken met Felix van den Bosch in de spits, maar die heeft het ook goed gedaan en we hebben weinig kansen weg gegeven. Ik heb een goede beleving gezien vandaag van mijn ploeg; 0-4 is gewoon een mooie uitslag.”