0 - 5

Nivo Sparta 1

2e klasse F

20 oktober 2018 14:30

N.I.V.O.-Sparta heeft zeer overtuigend het treffen met Drechtstreek gewonnen. De ploeg van Theo de Boon won in Papendrecht met 5-0.

Vanaf de eerste minuut waren de betere kansen voor N.I.V.O.-Sparta. Zo waren Mo Nikbakht, Jordi Ruijsch en Frenk Schaap dichtbij de openingsgoal. Aan de andere kant leidde verdedigend geschutter  een grote mogelijkheid voor Drechtstreek in. De kans die volgde ging echter naast. Met nog een paar minuten te spelen in de eerste helft leken beide teams te gaan rusten met 0-0.

Er was geen rekening gehouden met een zeer boeiende laatste vijf minuten van de eerste helft. Na veertig minuten spelen werd Frenk Schaap naar de grond getrokken. Schaap ging zelf achter de bal staan en benutte de strafschop. Op slag van rust was er een tweede strafschop. Dion Warner maakte overduidelijk hands maar nog belangrijker, hij voorkwam daarmee een zeker doelpunt. Het leverde Warner een rode kaart op en Frenk Schaap een tweede kans op een doelpunt. Ook deze strafschop benutte Schaap waardoor beide teams met 0-2 de kleedkamer opzochten.

Vlak na rust werd ook het laatste beetje hoop op de kansen van Drechtstreek teniet gedaan. Mo Nikbakht maakte op de rand van de zestien de 0-3. N.I.V.O.-Sparta bleef voetballen en ging op zoek naar meer doelpunten. Een schot van Beekveld belandde op de paal en kansen voor Van Opijnen en Dennis van Meurs gingen net over. Een kwartier voor tijd viel dan toch nog de 0-4. Het was invaller Jurre van Beurden die op aangeven van Schaap scoorde. Niet veel later viel de 0-5. Een schot van Willem Looijen werd gesmoord, in de rebound was het Daan Schreuders die scoorde.

In de slotminuut was er nog een mooie kans voor Rob Goesten om zich te onderscheiden. De doelman hield Drechtstreek op fraaie wijze van de eretreffer af. Daarmee hield hij zelf zijn doel schoon en pakte N.I.V.O.-Sparta drie welverdiende punten door een 0-5 zege. Door de overwinning klimt N.I.V.O.-Sparta naar de derde plaats in de Tweede Klasse F. Volgende week komt nummer elf Brederodes op bezoek in Zaltbommel. Aanvang 14.30 uur. Tot dan!