2e klasse F

23 februari 2019 14:30

Scheidsrechter

K. Konings (KNVB)

N.I.V.O.-Sparta heeft de eerste plaats in de Tweede Klasse F opnieuw weten te verdedigen. Op eigen veld won de ploeg van Theo de Boon met 2-0 van subtopper Woudrichem. Beide goals kwamen op naam van Frenk Schaap.

In de eerste helft was N.I.V.O.-Sparta heer en meester. Er waren voldoende kansen om de score te openen. Zo trof het de lat (Van Meurs), de paal (Schaap) of de doelman van Woudrichem (Nikbahkt) op weg naar een doelpunt. Het leverde echter geen doelpunten op. Woudrichem kon eigenlijk geen vuist maken tot enkele minuten voor rust. Toen moest Rob Goesten goed redden op een vrije trap van Woudrichem. Het was dan ook 0-0 bij rust.

In de tweede helft zou N.I.V.O.-Sparta al snel op voorsprong komen. Mo Nikbahkt werd gehaakt in de zestien en dat leverde dus een terechte strafschop op. Frenk Schaap ging achter de bal staan en zette N.I.V.O.-Sparta op 1-0. Opvallend genoeg kwam N.I.V.O.-Sparta ondanks de voorsprong daarna minder in het spel. Woudrichem kwam goed op zetten en werd steeds gevaarlijker. Een eventuele gelijkmaker hing zelfs even in de lucht. Zo trof Woudrichem een op een met Goesten zelfs nog de lat.

Door een tactische omzetting kwam N.I.V.O.-Sparta weer beter aan voetballen toe. De wedstrijd kon vervolgens beide kanten op. Het was echter Frenk Schaap die met een bekeken schot op randje zestien de 2-0 aantekende en daarmee N.I.V.O.-Sparta de drie punten schonk. In de slotfase vergat N.I.V.O.-Sparta de bezoekers uit Woudrichem nog meer pijn te doen.

N.I.V.O.-Sparta won dus, na een goede eerste helft waarin het zichzelf niet beloonde en een mindere tweede helft waarin het twee keer tot scoren kwam. Door de overwinning en daarmee de dertiende wedstrijd op rij ongeslagen staat N.I.V.O.-Sparta vaster op de eerste plaats en maakt het ook nog kans op de tweede periodetitel. Voor die tweede periodetitel dient het het inhaalduel met NOAD '32 gewonnen te worden. Anders gaat de periode naar Papendrecht.

Volgende week is er vanwege carnaval geen competitieronde. Op 9 maart gaan we weer verder in de Tweede Klasse F. Nummer tien Drechtstreek komt dan op bezoek in Zaltbommel. Fijne carnaval en tot over twee weken!

Natuurlijk was ook fotograaf Marco Oomen weer present. Zijn foto's zijn HIER te vinden