1 - 1

Nivo Sparta 1

2e klasse F

24 november 2018 14:30

N.I.V.O.-Sparta heeft evenals vorig seizoen de uitwedstrijd in en tegen Papendrecht niet kunnen winnen. Vorig seizoen verloor N.I.V.O.-Sparta met 3-2, vandaag noteerde we een 1-1 gelijkspel.

In vergelijking met vorige week waren er een aantal wijzigingen. De kersverse vader Erik van Beekveld keerde terug in de basis en ook Gianni Romano maakte weer zijn opwachting. Na een aarzelend begin van beide teams met een beter veldspel van Papendrecht opende N.I.V.O.-Sparta tegen de verwachting in via Frenk Schaap na 21 minuten spelen de score. De goal viel via een vrije trap van Mo Nikbakht. Diezelfde Nikbahkt had enkele minuten later de 0-2 op zijn slof maar zag zijn inzet via de lat net uit gaan. Twee minuten later was het opnieuw gevaarlijk. Willem Looijen wist in een 1 tegen 1 situatie een keer niet tot scoren te komen.
Vlak voor rust kantelde de wedstrijd volledig. Een te korte terugspeelbal werd keihard afgestraft. Papendrecht stond weer gelijk. In de fase na de gelijkmaker kreeg Papendrecht een aantal grote mogelijkheden om zelfs de voorsprong te nemen. Gelukkig kon doelman Rob Goesten de  thuisploeg nu wel van scoren afhouden. Hierdoor gingen beide teams rusten met een gelijke stand.

Na rust keerde Willem Looijen door een blessure niet meer terug binnen de lijnen. Trainer Theo de Boon had e.e.a. omgezet en N.I.V.O.-Sparta kwam ondanks het gemis van haar topscorer sterk uit de kleedkamer en verkreeg zich enkele grote mogelijkheden. Het bleef echter gelijk. Roorda, Romano en Schaap konden de kansen die ze kregen niet promoveren tot doelpunten terwijl ook Papendrecht niet meer scoorde. Zo eindigde de wedstrijd zoals de tweede helft was begonnen: 1-1. Gelet op het totaal aantal kansen en de sterke 2de helft had N.I.V.O.-Sparta misschien meer verdiend.

Door het gelijke spel staat N.I.V.O.-Sparta nu derde in de Tweede Klasse F. De achterstand op koplopers Roda Boys en Pelikaan is twee punten. Volgende week speelt N.I.V.O.-Sparta thuis tegen nummer zeven Wilhelmina '26. Tot volgende week!