4 - 3

Nivo Sparta 4

4e klasse 13

9 maart 2019 15:00

Vandaag de uitwedstrijd tegen het 4e van BLC, de thuiswedstrijd wed nipt met 2-1 gewonnen, dus beloofde het een spannende middag te worden. Alleen het weer werkte niet mee, een verschrikkelijke wind stond er, recht op het veld en tot overmaat van ramp had de tegenstander (nog) geen financiële middelen voor een dugout. Dus was het in de wind en hagel staan.
Meteen na de aftrap werd er druk gezet op ons, en na 4 minuten was het resultaat er al. Een kopbal van Gijs terug op de keeper, maar die kon er absoluut niet bij en stonden we met 1-0 achter. Wat een domper. Daarna werd er over en weer gespeeld, echter vergaten we gebruik te maken van de wind, en het enige wat we deden was lange ballen geven, die stuk voor stuk buiten het veld kwamen. Maar uiteindelijk was het Dilly die met een snoeihard schot de stand gelijk maakte.
Maar 9 minuten later weer een verkeerde kopbal, dit keer van Ome Hugo, en de bal kwam bij een vrije tegenstander, en die maakte het netjes af, 2-1, wat ook de ruststand was. In de rust mekaar eens goed gezegd wat we niet goed deden, en dat de 2e helft echt anders zou moeten. Dan hebben we nog kans.
Meteen na het rustsignaal werd er door ons druk gezet, en kon je wachten op de gelijkmaker. Na en kwartier spelen barstte echter een enorme hagelbui met enorm veel wind los, en blies de scheids voor een time-out. Iedereen nagenoeg droog in de kleedkamer, behalve de grens en Anton, die doorwaternat binnen kwamen. Moeten ze ook maar doorlopen.... Na 15 minuten was de bui over, en kwam er een veelbelovende blauwe lucht aan. Vol goede moed werd weer begonnen, maar weer was het een eigen speler die de tegenstander hielp, dit keer was het Remco die binnen de 16 een klein tikje aan een tegenstander gaf, en de, overigens correct fluitende scheids, kon niets anders dan een penalty geven. Anton zat er nog wel goed bij, maar net niet goed genoeg ok de bal te stoppen. Stand 3-1.
Maar twee minuten later was het Hans die ons weer terug in de wedstrijd bracht en koelbloedig de stand op 3-2 zette. Daarna bleef het betere spel voor ons, maar de uitvallen van de tegenstander waren gewoon gevaarlijk, en 7 minuten voor tijd werd de stand op 4-2 gebracht. En toch wisten we weer terug te komen, dit keer was het Ruud (ja, inderdaad, hij) die voor ons de derde maakte, 4-3. Maar de gelijkmaker zat er niet meer in, ondanks dat de keeper van de tegenstander nog met een rode kaart van het veld werd gestuurd. Na 90 minuten blies de scheids voor het laatst en konden we met lege handen naar huis.
Komende zaterdag zijn we vrij, daarna de uitwedstrijd tegen de koploper Sleeuwijk.