Nivo Sparta 4

4e klasse 13

13 april 2019 14:30

A. (Adri) Bracht

Vandaag de uitwedstrijd tegen Well, de vorige wedstrijd tegen Well thuis werd smadelijk gelijk gespeeld, en aangezien wij uit Zaltbommel komen, weet je nooit wat er gebeurt. Met een redelijk compleet elftal, alleen Roelof, Mark en Robin ontbraken, kon er een mooi elftal worden neergezet. Enige bijzonderheid was dat de vaste grens van ons weer liep te piepen, een beetje hoofdpijn voorkwam dat hij kon vlaggen.... watje.....

Om half drie floot de gele kanarie voor de aftrap, en meteen kon je zien dat ons 4e er zin in had. Well werd meteen onder druk gezet, en al na 9 minuten was het na een prachtige voorzet van Ruud Dilly die de stand op 0-1 bracht. En de druk werd daarna alleen maar opgevoerd. Resultaat was dat na 15 minuten een echt Hugootje werd gemaakt, eigen doel, en we stonden met 0-2 voor. Daarna werd ons tempo een stuk lager, en kon Well zelfs aanvallen. De kans dat het 1-2 werd was zelfs groter dan het 0-3 zou worden. Maar gelukkig floot de kanarie na 45 minuten voor pauze, en konden we even de neuzen weer de goede kant opzetten.

Na de pauze werd meteen weer het initiatief door ons genomen. Al na 6 minuten was er een hele mooie voorzet van Pim, en Maarten wist eigenlijk vrij makkelijk te scoren, 0-3. Dat voetbalt meteen een stuk makkelijker. Daarna was het Bas, die even daarna met een lichte blessure uitviel en vervangen werd door Mark. En zijn eerste actie werd binnen de 16 gestopt, een terechte penalty. En wie kun je beter een penalty laten nemen dan Hugo, (penalty)killer bij uitstek. Dus Hugo achter de bal, en na een aanloop van 43 meter een schot, en EINDELIJK werd Hugo verlost van zijn schande, nooit te scoren in het goede doel van het 4e. Zowaar, de penalty ging erin, hoe bestaat het. Stand dus 0-4. En een hevig geëmotioneerde Hugo, zijn eerste echte goal voor Nivo bij een competitiewedstrijd. Daarna kreeg de scheids het ineens op zijn heupen, een vermeende corner werd weggewerkt, en ineens floot de kanarie voor een penalty voor Well. Zelfs Well zelfs was verbaasd, en wist niet waarom er gefloten werd. Maar ja, de penalty kwam, en Anton had het nakijken, 1-4.

Maar toen kwam onze motor pas goed op gang, en liet Well het lopen, Pim, Roderik, Thomas en nogmaals Thomas brachten de stand op 1-8. En de koek was nog niet op, als een duiveltje uit een doosje stond ineens Ronald bij het doel, kreeg de bal, en ook hij wist zijn score tot 1 te brengen, een voor zijn doen prachtige goal, en de eindstand was 1-9. Geen 10, dus geen meter bier.

Volgende week om 3 uur de thuiswedstrijd tegen het 3e van Almkerk, al onze supporters van vandaag zijn ook weer welkom bij deze wedstrijd