Roda Boys/Bommelerwaard 3

4e klasse 13

16 februari 2019 15:00

J. Bok

Na vorige week zo smadelijk verloren te hebben, stond er vandaag weer een kraker op het programma. Het 3e elftal van de buren, RodaBoys, kwam op bezoek. Na de uitwedstrijd onnodig met 3-3 gelijk te hebben gespeeld, was het elftal getriggerd om meer punten te halen. En zeker na de zeperd van het 1e elftal van vorige week.
Met een bijna volledig team in de startblokken waren de verwachtingen hoog, en was waarschijnlijk het pap weer uit de benen bij sommige spelers. Meteen na de aftrap was al te zien dat RodaBoys ook voor de volle buit wilde gaan, met name van hun spits kwam veel gevaar. Na 3 minuten scoorde RodaBoys al, maar de grens zag het goed, er werd vanuit buitenspelpositie gescoord. En de scheids nam het vlagvertoon over, en keurde het doelpunt af.
Maar uiteindelijk was het Nivo die na 7 minuten aan het langste eindje trok, en Roderik de stand op 1-0 bracht. Daarna ging het redelijk gelijk op, met aan beide kanten kansen. Maar na 25 minuten een aanval van RodaBoys, en redelijk simpel werd het 1-1.
Na 33 minuten kreeg Dilly een dot van een kans, alleen voor een leeg doel. Mijn opa zou hem nog hebben kunnen maken, maar Dilly schoot, en schoot een heel gat in de lucht. Huizenhoog buiten het doel, vermoedelijk toch weer wat pap in zijn benen.
Daarna was het toch weer RodaBoys die de wedstrijd naar zich toe trok, en in blessuretijd de stand op 1-2 bracht. Een domper, maar niet onoverbrugbaar.
In de pauze besproken dat we gewoon te langzaam voetbalden, het was net dikke pap. De tweede helft zou gewoon veel sneller moeten om deze tegenstander te nekken.
Meteen na de aftrap zat er al meer tempo in, en kwam de druk van ons af. Na 4 minuten een voorzet van Ruud op Maarten, en deze bracht de stand weer gelijk. Daarna was het eigenlijk gedaan met de tegenstander en waren ze slachtrijp. De ene aanval volgde na de andere, alleen tot scoren kwam het nog niet. Maar eindelijk was het weer Ruud die de bal voorgaf, Roderik bediende en deze wist de stand op 3-2 te zetten. En weer in blessuretijd was het Maarten weer, na een hoop gefrommel die de stand op 4-2 bracht, wat ook de eindstand was.
We konden met opgeheven hoofd het veld verlaten. De volgende wedstrijd is 9 maart uit tegen BLC, dat zal een andere wedstrijd worden.