Theole 3

4e klasse 13

13 oktober 2018 15:00

J. Bok

Vandaag de wedstrijd tegen het derde van Theole op het programma. Na de vorige wedstrijden al de nodige punten gepakt waren de verwachtingen hoog gespannen. Alleen Pim, Ruud, Sebas en Mark waren er niet, verder een complete bezetting.
En het geheel stond onder de bezielende leiding van onze besnorde referee, John Bok.

Na de aftrap begon Theole meteen druk te zetten, vermoedelijk hadden zij dezelfde opdracht als wij hadden, snel scoren, dan speelt het makkelijker. En zowaar, de eerste serieuze kans was voor de Tielenaren, en met veel geluk bleef ons doel schoon. Meteen daarna weer druk van ons, en het resultaat kwam er. Na 15 minuten was het Maarten die het netje wist te vinden. 1-0. Daarna kwamen wij beter in het spel, en werden onze aanvallen telkens gevaarlijker. Afspraak was dat er na 30 minuten gewisseld zou worden, maar na precies 30 minuten floot onze snor voor een overtreding op ongeveer 20 meter van het doel. Eerst de vrije trap, met Kai (met een i in plaats van een y) achter de bal. Een trap, en de bal vloog prachtig in de linkerhoek. Daar kan ons Gijsje nog een voorbeeld aan nemen. 2-0. En meteen ging Kai eruit als wissel.
En de koek was nog niet op. Een aanval over rechts, een getergde Hugo gaf de bal voor en Roderik rondde het geheel netjes af. 3-0, wat tevens ruststand was. In de rust de tactiek voor de 2e helft besproken, en proberen de wedstrijd snel af te maken.
Maar Theole stak daar een stokje voor, na 4 minuten hield Anton zijn doel niet leeg, en was de stand 3-1. Maar gelukkig werd de draad weer goed opgepakt, en even later was het Gijs die goed voorgaf, en weer Maarten die de bal afrondde. 4-1. En nog was de koek niet op, na een goede voorzet van Thomas was het weer Maarten die de vijfde erin legde. Goed werk Maarten.
Daarna vond iedereen het wel goed, en werd het spel slordiger. Kansen waren er te over, maar tot scoren kwam het niet.

Na 90 minuten blies onze snor voor het laatst en waren de 3 punten voor ons. Enige vermeldingswaardigheid was nog dat een zoontje van een van onze spelers heel fijntjes wist te melden dat zijn vader beter friet kon bakken dan voetballen. Zegt dit nu iets over zijn voetbalkwaliteiten of over zijn frietbakkwaliteiten????
Volgende week weer een thuiswedstrijd, dan tegen medekoploper Sleeuwijk. De aftrap zal dan wederom om drie zijn.