N.I.V.O.-Sparta E1 kampioen hoofdklasse seizoen 2013-2014!!!

0 - 3

Nivo Sparta JO11-1

E-pupillen zaterdag, E1, Hoofdklasse 12

10 mei 2014 10:00

Vandaag 10 mei 2014 de alles beslissende uitwedstrijd voor de E1 van Nivo tegen de directe concurrent LRC. Alleen de volle winst telt voor Nivo in tegenstelling tot LRC dat aan 1 puntje genoeg heeft om het kampioenschap binnen te halen.
Alle ingrediënten zijn aanwezig dus voor een mooie en vooral spannende pot voetbal.
Het aantal toeschouwers was dan ook enorm, ondanks dat het weer niet helemaal mee zat.

Gespannen koppies, bij spelers maar ook coaches, voorafgaande aan de wedstrijd.
Peptalk hier, aai over het bolleke daar en klaarstomen voor de wedstrijd!
Vanaf minuut 1 bleek dat Nivo de ploeg was die vol de strijd aan ging om het kampioenschap op eigen kracht toch binnen te slepen en zette LRC dan ook goed onder druk en creëerde kansen op de openingstreffer.
Deze viel dan ook na een mooi schot van Sander waar de keeper van LRC geen goed antwoord op had. Nivo verslapte niet en ging vol door wat resulteerde in een een ongelukkig moment voor de verdediger van LRC die zijn eigen keeper passeerde, 0-2!

Ideaal scenario voor Nivo E1 dus en de thee werd genuttigd met een 0-2 voorspong.
Fantastisch resultaat halverwege de wedstrijd natuurlijk maar het kostte de nodige moeite van beide coaches om de euforie bij de mannen wat te temperen, het was immer nog niet gedaan!

De eerste 5 minuten na rust waren dan ook iets minder maar toen dit goed werd doorstaan door de mannen van Nivo E1 werd de draad van de eerste eerste helft weer opgepikt en werd LRC wederom onder druk gezet wat resulteerde in wat kansen voor Nivo.
Nog een misverstand bij LRC leidde de 0-3 in voor Nivo en dat was wel het breekpunt in de wedstrijd wat LRC niet meer te boven kwam.
Het resterende deel van de wedstrijd werd dan ook nog wel als zeer spannend door de coaches bevonden, en er werden tot groot verdriet van …. nog wat kansen gemist door Nivo om de stand verder uit te bouwen, maar eigenlijk kon er niets meer mis gaan.

Na 50 minuten kwam dan ook het verlossende fluitje van de zeer goed leidende scheidsrechter van LRC waarna het mooie contrast in de sport tot volle uiting kwam, uitzinnige vreugde bij Nivo door de verovering van het kampioenschap aan de ene kant en intens verdriet bij LRC aan de andere kant.

Bij deze nogmaals alle lof en erkenning voor een fantastisch leidende scheidsrechter van LRC (respect!!) en de fantastische opstelling van al het publiek (zowel thuispubliek LRC als supporters Nivo!!). Alles wat voetbal leuk maakt was aanwezig vandaag en werd op waarde geschat door het aanwezige publiek en gelukkig werd voor Nivo E1 bekroond met een kampioenschap in de hoofdklasse!