Nivo Sparta JO13-1 heeft het kampioenschap voor het grijpen!

0 - 6

Nivo Sparta JO13-1

Hoofdklasse C

7 december 2019 11:15

Vandaag mocht onze JO13-1 op bezoek bij hekkensluiter Wilhelmina Boys JO13-1. Op papier een makkelijke tegenstander, maar onze JO13-1 zou de eerste ploeg niet zijn die van een koude kermis thuiskomt omdat ze er te makkelijk over denken. En voetbal wordt op (kunst)gras gespeeld en niet op papier, om er nog maar eens een cliché tegenaan te gooien. Trainer Mario Nikolov kon beschikken over een volledig fitte groep en er waren ook geen kinderen voor straf mee naar Spanje genomen.

Het is een stuk minder nat en minder koud dan de voorgaande dagen en op het hoofdveld van Wilhelmina Boys wordt om 11.15 uur afgetrapt door de volgende basiself: Kik van Dongen (k), Gino van IJzendoorn, Levi van Wijgerden (c), Indy Epskamp, Marciano de Kloe, Ryan Smit, Noud van Dalen, Mohamed Hakem, Luca Hooijmans, Marlon van de Wetering en Luuk Vos. Op de bank: Jurre Wareman, Fabio Vissers, Tygo Brouwer, Tom Kaasjager,  Niek Hijzen en Wessel van Eck die tijdens warming up met pijnklachten af moest haken. Gelukkig bracht de ibuprofen verlichting en kon hij later toch invallen.

Nivo trapt af en valt aan. Het is gelijk duidelijk dat ons team vandaag alleen voor de drie punten is gekomen en niets minder. Het besef dat we bij winst vandaag volgende week alles in eigen hand hebben, maakt dat ons team scherp aan de wedstrijd begint. Toch hebben we best een heel aantal halve kansen en mogelijkheden nodig voor we echt gevaarlijk worden. We spelen inmiddels de 9e minuut van de eerste helft en Wilhelmina Boys is voor het eerst op onze speelhelft. Dit komt ze gelijk duur te staan, want Gino van IJzendoorn en Ryan Smit veroveren de bal aan de rechterkant. De bal wordt doorgespeeld naar Noud van Dalen die de wegspintende Luuk Vos diep ziet gaan. Deze kan alleen op de keeper af en tekent voor de 0-1!

De druk wordt nu groter en groter, de kansen rijgen aaneen. Na een achterbal trapt de keeper van Wilhelmina Boys de bal niet erg ver weg en Marlon van de Wetering kan onderscheppen. Zo'n cadeautje moet je Marlon niet geven en hij schiet de bal heerlijk achter de keeper: 0-2 in de 13e minuut. Nivo blijft drukken en het is aan onze eigen slordigheid te wijten dat we niet al veel ruimer voor staan. Voorzetten van de zijkanten redden het steeds net niet. En ook qua geluk zit het niet mee: een bal tegen de arm van een verdediger van Wilhelmina Boys in het eigen strafschopgebied wordt over het hoofd gezien door de verder prima fluitende scheidsrechter. Een paar minuten later mag Nivo dan toch een penalty gaan nemen als Noud van Dalen op avontuur gaat de zestien in en (onbedoeld) gehaakt wordt. Marlon van de Wetering neemt plaats achter de bal voor zijn tweede cadeautje van de dag en schiet straks binnen. De keeper is kansloos: 0-3 in de 28e minuut. Dit is ook de ruststand.

Bij Wilhelmina Boys doen ze helaas niet aan gastvrijheid, want er is geen Ranja voor onze jongens. Uiteraard lossen we dit zelf op met 17 flesjes AA, maar opmerkelijk is het wel.  In de rust vernemen we dat RKTVC met 1-1 gelijk gespeeld heeft bij ODC in Boxtel. Dit is een gunstige ontwikkeling voor Nivo (mits we winnen vandaag). Na rust brengt trainer Nikolov maar liefst vijf verse spelers. Niek Hijzen komt voor Luca Hooijmans, Fabio Vissers vervangt Gino van IJzendoorn (die sterk speelde vandaag), Tygo Brouwer komt in de plaats van Marciano de Kloe, Tom Kaasjager voor Ryan Smit en Wessel van Eck vervangt Mohamed Hakem.

In de tweede helft zien we een vergelijkbaar beeld als in de eerste helft. Nivo Sparta heerst en geeft achterin niks weg. Indy Epskamp en Levi van Wijgerden vormen een steeds beter op elkaar ingespeeld blok en ook de backs doen het (net als in de 1e helft) prima. Op doel heeft Kik van Dongen nauwelijks iets te doen, behoudens een enkele terugspeelbal. Daar weet hij dan zo af en toe wel weer iets spannends van te maken als de tegenstander het niet doet...

Voor Marlon van de Wetering is het vandaag luilekkerland, want in de 47e minuut werkt de centrale verdediger van Wilhelmina Boys een goede voorzet van Luuk Vos niet goed weg. Hij maait half over de bal heen en de bal valt precies voor de voeten van Van de Wetering. Die weet met dit soort kansen wel raad en scoort zijn derde van de dag! Het staat inmiddels 0-4 voor Nivo Sparta dat op jacht is naar meer doelpunten, maar wel veel kansen nodig heeft. In de 51e minuut krijgen we een corner van rechts. De bal wordt hoog ingebracht door Marlon van de Wetering en in het vijfmetergebied van Wilhelmina Boys is aanvoerder Levi van Wijgerden het meest attent en frommelt de bal in de goal: 0-5!

Nivo dringt meer en meer aan en krijgt kansen. Maar hij wil er niet meer in. Tot in de slotseconde waarbij Niek Hijzen de bal goed teruglegt en Marlon van de Wetering de vierde kan maken. Er staan net een paar spelers van Wilhelmina Boys in de weg, waarbij de bal voor de voeten van de meegelopen Wessel van Eck valt. De schiet de rebound beheerst in de verre hoek tussen een paar verdedigers door: 0-6 in de 61e minuut. Wilhelmina Boys hoeft daarna niet meer af te trappen, want de scheidsrechter fluit gelijk voor het einde. Ons team heeft gedaan wat het moest doen: winnen en liefts met ruime cijfers vanwege het doelsaldo van de concurrentie. Het eerste is gelukt en het tweede deels ook.

Terwijl we van het veld af lopen, komt het nieuws dat Willem II (3-3 tegen DBS) net als RKTVC (1-1 tegen ODC) gelijk heeft gespeeld. Dat is goed nieuws voor ons, want deze ploegen staan nu op vijf punten achterstand en kunnen ons niet meer inhalen. Zwaluw VFC JO13-1 heeft wel (ook) gewonnen, waardoor zij ons blijven achtervolgen op 3 punten. Maar met een veel gunstiger doelsaldo voor ons en een veel zwaardere wedstrijd voor hen komende week, moet het gek lopen willen we volgende week geen polonaise kunnen lopen. Om absoluut zeker te zijn, moeten we daarvoor volgende week minimaal een puntje pakken. Dan maakt het verder ook niet uit wat de anderen doen.

Eindstand 0-6 (ruststand 0-3)