N.I.V.O.-Sparta al na 45 minuten klaar met Everstein

SC Everstein 1

Mannen, 1, Groep 1 38

26 augustus 2014 20:00

Krijt, T.

N.I.V.O.-Sparta 1 heeft ook haar tweede bekerwedstrijd winnend weten af te sluiten. Op een, ondanks de overvloedige regenval van vandaag, uitstekende grasmat werd SC Everstein met 4-0 aan de kant gezet. Die stand was al bij rust bereikt.

N.I.V.O.-Sparta was een maatje te groot voor SC Everstein. Bij rust keken de gasten uit Everdingen al tegen een 4-0 achterstand aan. Met iets meer finesse had de jonge ploeg van Theo van Geffen de rust zelfs als met een grotere voorsprong ingegaan. Al in de beginfase greep de thuisploeg de bezoekers bij de strot. Op aangeven van Jordy de Wit was het NIels den Haan die de score opende. Niet veel later leek N.I.V.O.-Sparta ook de 2-0 aan te tekenen. Hoewel de assistent-scheidsrechter zijn vlag omlaag hield oordeelde scheidsrechter Krijt anders.

Lang liet de 2-0 achter niet op zich wachten. Het was opnieuw Jordy de Wit die een hoofdrol opeiste. Ditmaal ontsnapte de rappe buitenspeler aan de buitenspelval en vervolgens wist hij op eenvoudige wijze ook de doelman van Everstein te omzeilen: 2-0. N.I.V.O.-Sparta rook bloed en ging door met aanvaller. Er werd vroeg gestoord op Everstein die hier geen enkele raad mee wist. Niels den Haan hield knap de bal binnen, rechtsback Merijn Bisschoff kwam er overheen en gaf Jeroen Sterrenburg een niet te missen kans. Diezelfde Sterrenburg zou niet veel later ook de 4-0 voor zijn rekening nemen. Daarmee was de wedstrijd direct definitief beslist.

In de rust bleef aanvoerder Wesley Paymans in de kleedkamer achter. Gianni Romano werd voor de routinier in de ploeg gebracht. Onbedoeld speelde de thuisploeg In de tweede helft een tempo lager spelen. Ondanks dat de thuisploeg zelf nog een aantal malen gevaarlijk was kwam het eigenlijk niet meer in de problemen. Daarvoor was het verschil in kwaliteit tussen N.I.V.O.-Sparta en Everstein te groot. Een tegenvaller was het vroege uitvallen van smaakmaker Sterrenburg. Het is nog onbekend of Van Geffen, Verstegen en Blom al snel weer een beroep op de jongeling kunnen doen.

Aanstaande zaterdag speelt N.I.V.O.-Sparta in en tegen Zuilichem haar laatste groepsduel in de beker. Een gelijkspel voldoet voor de groepwinst. Trainer Theo van Geffen en de gretige spelersgroep kennende is winst in deze streekderby het enige wat telt.