SVW - N.I.V.O.-Sparta eindigt in gelijkspel

SVW 1

2 - 2

12 augustus 2014 20:00

De oefenwedstrijd tussen SVW uit Gorinchem en N.I.V.O.- Sparta is geëindigd in een 2-2 gelijkspel. N.I.V.O. kwam tot 2 keer toe terug van een achterstand.

In de 1e helft liet SVW zien dat het snel wil terug keren naar de 2e klasse. De danig versterkte thuisploeg kwam in de 3e minuut op 1-0 na slecht verdedigen. De bal verdween, al dan niet gelukkig, in een boog over de verbouwereerde Lars Tertoolen heen.
N.I.V.O. had daarna wel het balbezit, maar moest beducht zijn op de snelle tegenstoten van de thuisploeg, vaak ook ingeleid door slordig balverlies. Kansen kwamen er wel voor onze mannen. Zo werd een doelpunt van Wesley Paijmans ten onrechte afgekeurd vanwege buitenspel en knalde Niels den Haan de bal op de lat. In de 43e minuut was het raak. Niels den Haan knikte raak uit een vrije trap van Jeroen Sterrenburg: 1-1. Dit was tevens de ruststand.

De tweede helft startte N.I.V.O. sterker en fanatieker als in de 1e helft, echter de eerste uitbraak van de gastheren was wederom raak. John Wijnbelt speelde zich knap vrij en schoof de 2-1 binnen. N.I.V.O. herpakte zich snel en de ijverige Floris van Montfoort schoof na een knappe actie de 2-2 binnen. N.I.V.O. wilde meer maar ook SVW liet zich niet onbetuigd. Vlak voor tijd kreeg de thuisploeg nog 1 kans maar deze werd niet benut. Daar tegenover stonden nog kansen voor N.I.V.O. via Paijmans en 2 maal Hendri Kant. Gescoord werd er echter niet meer.

Al met al een leuke sportieve oefenwedstrijd tegen een leuke ploeg. Qua kansenverhouding had er misschien meer ingezeten maar belangrijker is dat de trainer alle spelers aan het werk ziet. De jonge mannen lieten weer zien dat de trainer veel keuze's gaat krijgen, iets wat als positief gezien kan worden.

Zaterdag speelt N.I.V.O.- Sparta een toernooi bij RKDVC in Drunen. De eerste wedtrijd staat om 11.45 uur op het programma.