N.I.V.O. 1 sluit oefencampagne af met verlies

3 - 5

Achilles Veen 1

19 augustus 2014 20:00

N.I.V.O.-Sparta 1 heeft de oefencampagne afgesloten met een 3-5 verlies tegen hoofdklasser Achilles Veen. Bij rust stond het in Zaltbommel tegen de twee klassen hoger spelende streekgenoot nog 1-1. Zaterdag staat het eerste echte duel op het programma, DSC komt voor de beker in Zaltbommel op bezoek.

Het elftal van Theo van Geffen, Chris Verstegen en Niels Blom begon goed aan het duel. Het had meer balbezit en controle over de wedstrijd. Wel moet worden gezegd dat het geslepen en meer ervaren Achilles Veen het initiatief aan N.I.V.O. liet en net over de middenlijn pas enige vorm van druk zette. Een foutje in de N.I.V.O.-defensie werd na negentien minuten spelen keihard afgestraft.

Het jonge elftal van N.I.V.O. liet zich echter niet uit het veld slaan. Nog geen twee minuten later was het al weer gelijk. Na een licht duwtje in de zestien kreeg N.I.V.O.-Sparta een strafschop die feilloos werd ingeschoten door Nick Linnenbank. Niet veel later leek N.I.V.O.-Sparta te profiteren van het voordeel. Jeroen Sterrenburg, dook oog in oog op voor de doelman van Achilles Veen. De scheidsrechter floot echter alsnog voor de vrije trap en weg was het gevaar. In Zaltbommel werd dan ook gerust met een 1-1 stand.

Na rust, met een aantal andere spelers binnen de lijnen, waren de rollen in de score aanvankelijk omgedraaid. Tot tweemaal toe greep N.I.V.O.-Sparta de leiding. Niels den Haan en Tim de Laat tekenden voor de 2-1 en 3-2. Even zo vaak kwam Achilles Veen terug in de wedstrijd. In de slotfase van het duel zou Achilles Veen aan het langste eind trekken en met een 3-5 overwinning huiswaarts keren.

N.I.V.O.-Sparta kan terugkijken op een prima oefencampagne. Achilles Veen bleek weliswaar uiteindelijk een maatje te groot maar desondanks kan de Bommelse aanhang het elftal weer in haar armen sluiten. Aanstaande zaterdag om 17.00 uur is het voor het eerst om het 'echie'. DSC uit Kerkdriel is dan de tegenstander. Tot zaterdag!

Marco Oomen was uiteraard weer aanwezig bij N.I.V.O.-Sparta - Achilles Veen. Een fotoverslag is hier te vinden.