Zuilichem - N.I.V.O.-Sparta gestaakt na 20 minuten

-

Mannen, 1, Groep 1 38

30 augustus 2014 14:30

Molenaar, J.

Nog geen 20 minuten duurde de 3de bekerwedstrijd tegen Zuilichem. Na een periode van heftige regenval besloot scheidsrechter Molenaar de wedstrijd een half uur later te laten starten. Nadat er uiteindelijk om 15.00 uur was afgetrapt besloot Molenaar alsnog na minder dan 20 minuten dat het veld te slecht bespeelbaar was en staakte de wedstrijd.

Publiek en spelers waren enigszins verbaasd over het moment waarop de wedstrijd werd gestaakt. Immers, de condities van het veld waren zeker niet ideaal, maar de regen was op dat moment al gestopt en de hemel klaarde op.

N.I.V.O.- Sparta had een slechte start van de wedstrijd en worstelde met de slechte conditie van het veld. De ploeg van Theo van Geffen slaagde er niet in om de bal achterin goed rond te spelen en leed meerdere keren balverlies op de eigen helft. Na 12 minuten was het opnieuw scheidsrechter Molenaar die publiek en spelers verbaasde door een zeer dubieus doelpunt van Arno van Brakel van Zuilichem goed te keuren. Uit een aanval van Zuilichem werd eerst het buitenspel signaal van de grensrechter genegeerd door Molenaar. Seconden daarna, uit dezelfde aanval leek het dat de bal op tijd weggewerkt werd op de doellijn door keeper Lars Tertoolen. Toch was Molenaar van mening dat de bal de doellijn was gepasseerd en wees naar de middenstip. 1-0 voor Zuilichem.

Dinsdag aanstaande wordt de bekerwedstrijd; Zuilichem – DSC gespeeld. Indien deze wedstrijd eindigt in een gelijkspel is N.I.V.O.-Sparta door naar de volgende ronde. De KNVB kan dan besluiten om de wedstrijd Zuilichem –N.I.V.O.-Sparta niet te laten uit- of overspelen. Bij iedere andere uitslag zal de wedstrijd wel uit- of overgespeeld moeten worden.